Ευχές για τη νέα χρονιά εξέφρασε ο Πρόεδρος της LEN μέσω της επίσημης σελίδας της Ομοσπονδίας.

Ο κύριος Paolo Barelli δήλωσε:

“Αγαπητοί φίλοι της LEN,

φίλοι του Ευρωπαϊκού υγρού στίβου!

Ελπίζω ότι απολαύσατε  τις διακοπές των Χριστουγέννων και τώρα ετοιμάζεστε για ένα άλλο πολύ επιτυχημένο έτος το 2018.

Χρησιμοποίησα τη λέξη ‘άλλο’ καθώς το έτος που πέρασε για μας ήταν γεμάτο χαρά. Η Ευρώπη κατέκτησε μια κορυφαία θέση ανάμεσα σε όλες τις ηπείρους, επιτυγχάνοντας μεγάλα αποτελέσματα σε μεγάλες διοργανώσεις. Δεν μπορούμε παρά να επαινέσουμε αρκετά τον επαγγελματισμό και τη δέσμευση των εθνικών μας Ομοσπονδιών, τη σκληρή δουλειά των αθλητών μας και την αφοσίωση και τη γνώση των προπονητών και αξιωματούχων μας.

Με κάθε μέσο, ​​η Ευρώπη είναι η πλέον καθιερωμένη ήπειρος με πρωταθλήματα αφιερωμένα στον υγρό στίβο σε όλους τους κλάδους και όλες τις ηλικιακές ομάδες από τη νεολαία μέχρι τους μεγαλύτερους, ο αριθμός των εγγεγραμμένων κολυμβητών είναι πάνω από 50 εκατομμύρια!

Τα μέλη του Προεδρείου της LEN, τα Μέλη της Επιτροπής μας και της Επιτροπής, τα Μέλη Προσωπικού μας στο Γραφείο LEN, οι Αξιωματούχοι μας σε συνεργασία με τους Συνεργάτες LEN και τους διοργανωτές των Εκδηλώσεων LEN θα καταβάλουν κάθε προσπάθεια για να εξασφαλίσουν το καλύτερο αγωνιστικό περιβάλλον για τους αθλητές και τους προπονητές μας. Είμαστε έτοιμοι να προσφέρουμε μεγάλους αγώνες σε όλους τους κλάδους, διατηρούμε το πρόγραμμα ταξιδιωτικής βοήθειας για τις Εθνικές Ομοσπονδίες και χάρη στο υγιές οικονομικό υπόβαθρο μπορούμε να συνεχίσουμε να δίνουμε στους αθλητές και τους συλλόγους μας προσφέροντας υψηλότερα και υψηλότερα χρηματικά έπαθλα στις αντίστοιχες εκδηλώσεις .

Χαίρομαι επίσης που, χάρη στις προσπάθειες που καταβάλλει η LEN και ο Πρόεδρός της, η FINA δρομολόγησε πρόγραμμα ανάπτυξης και πρόσφερε κονδύλια στις Εθνικές Ομοσπονδίες και σας ενθαρρύνω να συμμετάσχετε στη διαδικασία και να συμπληρώσετε τα σχετικά έγγραφα που ενδέχεται να έχετε ήδη λάβει. Ακόμη και αν μπορούν να γίνουν περισσότερα σε αυτόν τον τομέα, η Ευρώπη έδειξε την πορεία που ακολουθεί.

Επίσης, σχεδιάζουμε να κάνουμε τεράστια πρόοδο με τις νέες πρωτοβουλίες μας, το πρόγραμμα Get Europe Swimming Safely και το βασικό του μέρος, το πρόγραμμα Learn To Swim. Όλοι μας γνωρίζουμε τη σημασία της ανάληψης δράσης στον τομέα αυτό: πρόκειται για τη διάσωση ζωών και τη δημιουργία καλύτερου μέλλοντος για τα παιδιά και τα εγγόνια μας. Θα θέλαμε να βασιστούμε στην εμπειρία της Εθνικής Ομοσπονδίας μας για να επιτύχουμε και με αυτά τα έργα.

Το 2018, τα μέλη της οικογένειας LEN μπορούν να συμμετέχουν σε κάποια εκπληκτικά αθλητικά γεγονότα, συμπεριλαμβανομένου του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Υγρού Στίβου στη Γλασκώβη. Αυτό θα μπορούσε να είναι ένα πραγματικό στιγμιότυπο της σεζόν, αφού, για πρώτη φορά, η συνάντησή μας θα αποτελέσει μέρος ενός αθλητικού γεγονότος πολλαπλών αθλημάτων, του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, όπου θα διεξαχθούν παράλληλα επτά ηπειρωτικά πρωταθλήματα. Αυτό το ολοκαίνουργιο σχήμα υπόσχεται μια τεράστια ώθηση στην έκθεση και η αναμενόμενη επιτυχία του μπορεί να πυροδοτήσει το γεγονός μας σε νέες διαστάσεις τα επόμενα χρόνια.

Το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πόλο στη Βαρκελώνη, ο αναμορφωμένος τελικός των Οκτώ του Champions League που θα διεξαχθεί στη Γένοβα και η ολοκαίνουργια διοργανωσή μας για τις εθνικές ομάδες, το Κύπελλο Europa αποτελούν ωραία παραδείγματα από κάθε άποψη. Νομίζω ότι αυτά τα γεγονότα αποδεικνύουν για άλλη μια φορά ότι η υδατοσφαίριση με το σημερινό της σχήμα είναι ένα φανταστικό άθλημα και δεν χρειάζεται να αλλάξει σημαντικά – πρέπει απλώς να ακολουθήσετε την πορεία που έχουν ορισμένοι προηγούμενοι ευρωπαίοι διοργανωτές, όπως το Βελιγράδι ή η Βουδαπέστη.

Πιστεύω ότι εκτός από τα events της LEN, οι τοπικοί διαγωνισμοί που διοργανώνονται από τις εθνικές μας ομοσπονδίες θα ωφελήσουν επίσης την Ευρωπαϊκή Υδατοκαλλιέργεια  και θα συμβάλουν πολύ για να γίνουν μάρτυρες ενός άλλου επιτυχημένου έτους. Με κοινές προσπάθειες και καλή συνεργασία, η Ευρώπη σίγουρα θα παραμείνει στην κορυφή του υδάτινου κόσμου.

Έχουμε κάθε λόγο να είμαστε αισιόδοξοι για το 2018. Εξ ονόματος του Προεδρείου της LEN, το Γραφείο και όλοι οι υπάλληλοι της LEN σας επιτρέπουν να σας ευχηθώ πολύ ευτυχισμένο και επιτυχημένο νέο έτος!

Paolo Barelli

Πρόεδρος LEN”