Η Κατίνκα Χσσου και ο Σέιν Τούσουπ αναγκάστηκαν να προχωρήσουν σε κοινή δήλωση τους στο facebook, ενοχλημένοι μετά από τις συνεχόμενες δημοσιεύσεις των ουγγρικών μέσων ενημέρωσης, ότι ο γάμος τους έλαβε τέλος.

Η συγκεκριμένη είδηση κάνει πλέον το γύρο του κόσμου και τις τελευταίες εβδομάδες προσφέρει εικασίες, σχετικά με τη σχέση του ζευγαριού, τόσο για την προετοιμασία της Iron Lady, όσο και για το προσωπικό επίπεδο της σχέσης τους.

Σύμφωνα με τις αναφορές αυτές, η χρυσή Ολυμπιονίκης βρίσκεται ήδη στο Μαϊάμι, μακριά από τον Τούσουπ ο οποίος βρίσκεται στην Ουγγαρία. Πάντως η ίδια επιβεβαιώνει μόνο ότι: “Είναι αλήθεια ότι η σχέση μας περνάει από μια δύσκολη στιγμή”.

Τι έγραψαν:

“Αγαπητοί φίλοι, ενδιαφερόμενοι!

Τις τελευταίες ημέρες, υπήρξαν πολλά άρθρα στον Τύπο τα οποία δεν έχουμε σχολιάσει. Σήμερα, ωστόσο, ορισμένα κείμενα ξεπέρασαν κάθε όριο, οπότε θα θέλαμε να διευκρινίσουμε την κατάσταση πριν δημιουργηθούν περαιτέρω ψευδαισθήσεις. Είναι αλήθεια ότι η σχέση μας περνάει από μια δύσκολη στιγμή. Είναι αλήθεια ότι, εν τω μεταξύ, οι δραστηριότητες του Iron Aquatic (σ.σ: Ο σύλλογος που δημιούργησαν από κοινού) διεξάγονται κανονικά σε όλες τις ομάδες. Δεδομένου ότι δεν μπορούμε να πούμε περισσότερα αυτή τη στιγμή, θα υπάρξουν πολλές εικασίες (πολύ λάσπη). Σας υπόσχομαι, αν έχουμε κάτι να πούμε, θα ενημερώσουμε όλους όσους έχουν ανησυχίες. Εν τω μεταξύ, ζητάμε από όλους εκείνους που εικάζουν για εμάς, να κρατήσουν τις επιφυλάξεις τους.

Ευχαριστούμε,

Κατίνκα Χόσου, Σάνε Τουσούπ”

Ο Τούσουπ, δεν συνόδευσε  την Χόσου στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα 25αρας πισίνας  στην Κοπεγχάγη το Δεκέμβριο καθώς και στο Lausanne Swim Cup στην Ελβετία.

Ας δούμε την κοινή τους πορεία. Η Χόσου, σπούδασε στο Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνιας USC, όπου και αγωνίστηκε στο NCAA. Μετά από έναν απογοητευτικό 2012 στους Ολυμπιακούς αγώνες του Λονδίνου, η Χόσου ξεκίνησε την προετοιμασία της, ζητώντας από τον τότε φίλο της Τουσούπ  να γίνει προπονητής της. Έκτοτε, οι δυο τους παντρεύτηκαν και μαζί κατάφεραν μια από τις πιο επιτυχημένες σταδιοδρομίες κολύμβησης στην ιστορία, τουλάχιστον όσον αφορά την ποσότητα των διεθνών μεταλλίων αλλά και των χρηματικών βραβείων.

Η Χόσου έχει κερδίσει 4 ολυμπιακά μετάλλια, 13 μετάλλια παγκόσμιων πρωταθλημάτων, 22 μετάλλια αγωνισμάτων παγκόσμιου πρωταθλήματος και πάνω από 40 μετάλλια ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων. Επίσης, κέρδισε 5 τίτλους παγκόσμιου κυπέλλου μεταξύ 2012 και 2016, συγκεντρώνοντας τεράστια χρηματικά έπαθλα στην πορεία της.

Πέρα από αυτό, οι δυο τους, έχουν δημιουργήσει μία από τις πιο αξέχαστες εκστρατείες μάρκετινγκ του κολυμβητικού κόσμου, χαρακτηρίζοντας την Χόσου ως “τη σιδερένια κυρία”, με μια σειρά ρουχισμού τη “συλλογή Iron Lady” και μια ομάδα που προπονείται από τον Τούσουπ με το όνομα Iron Aquatics. Ο Τουσούπ συνεχίζει να προπονεί το Iron Aquatics, αν και μερικές αναφορές δημοσιευμάτων, υποδεικνύουν ότι η Χόσου δεν προπονείται  πλέον με την λέσχη που φέρει το όνομά της.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι σε μια παλαιότερη δήλωση της Χόσου, στην οποία τόνιζε σε γερμανικό περιοδικό, πόσο υπέροχη είναι η συνεργασία της με τον Σέιν, πως εκείνος ήταν ο τέλειος σύζυγος, ο καλύτερος φίλος, προπονητής, μάναντζερ, ψυχολόγος και διατροφολόγος και το πόσο καλά λειτουργούσαν οι δυο τους. Τελικά κάποια στιγμή τα πράγματα…αλλάζουν.

Και όπως δήλωσε και η ίδια σήμερα λίγες ώρες πριν στο facebook: “Μόνο εσύ ξέρεις τι θέλεις, κανείς δε μπορεί να αποφασίσει για σένα”.

Πηγή: swimswam.com