Η Γιούσρα Μαρντίνι είναι αθλήτρια της ανεξάρτητης ομάδας της FINA και Ολυμπιακή πρόσφυγας από τη Συρία αλλά, θεωρεί τον εαυτό της ένα μέσο κορίτσι που απλώς, έχει μεγάλα όνειρα.

Πριν την έναρξη των ερωτήσεων, ο συντονιστής συστήνει τον προπονητή της αθλήτριας,στη διάρκεια των Ολυμπιακών αγώνων, Αριελ Ροντρίγκεζ και η Μαρντίνι δηλώνει ευγνώμων για την ευκαιρία που της δόθηκε να συμμετάσχει στο Παγκόσμιο.

Η αθλήτρια έχει δεχθεί πολλαπλές ερωτήσεις για το θέμα της μετανάστευσης αλλά, ήταν πρόθυμη να απαντήσει και να μοιραστεί τις σκέψεις και τις εμπειρίες της πάνω σε αυτό. Αναφέρει πως όταν κατευθύνονταν προς την Ελλάδα έπρεπε να κολυμπήσουν και να σπρώξουν την υπερφορτωμένη βάρκα τους στο νερό, τις κακουχίες που έπρεπε να αντιμετωπίσουν μέχρι να φτάσουν στη Γερμανία αλλά και, την υπόσχεση που έδωσε στον εαυτό της να ξαναγυρίσει την Ουγγαρία μια μέρα. Παρ’όλες τις κακές αναμνήσεις από το χρόνο που πέρασε στο σιδηροδρομικό σταθμό Κελέτι, τώρα πια, βλέπει την χώρα αλλά και τους ανθρώπους της εντελώς διαφορετικά. Πιστεύει ότι είναι ένα απλό κορίτσι που δεν τα παρατάει ποτέ. Αυτή είναι και η δύναμη της. Επίσης, μίλησε πολύ θετικά για τους ντόπιους που την υποστήριξαν αλλά και τους εθελοντές, που τη βοήθησαν στην καθημερινότητα της.

Εν συνεχεία, έδωσε τη δική της οπτική γωνία για το συνολικό θέμα της μετανάστευσης. Κατ’ αυτήν, όλα τα σύνορα πρέπει να μένουν ανοιχτά για τους μετανάστες, γιατί όλοι μπορεί να βρεθούν σε μια παρόμοια κατάσταση. Δεν θεωρεί ότι όλοι οι πρόσφυγες έχουν καλές προθέσεις, όπως φυσικά ούτε και όλοι οι Ευρωπαίοι, αλλά όλο αξίζουν τη βοήθεια του άλλου.

Οι υπόλοιπες ερωτήσεις αφορούσαν την καθημερινότητα της αλλά και το πώς ακολούθησε το δρόμο της κολύμβησης. Η αθλήτρια αποκάλυψε πως, ξεκίνησε να ασχολείται με την κολύμβηση όταν ήταν τριών χρονών στη Συρία και πως, ο πατέρας της ήταν προπονητής κολύμβησης. Πριν τον πόλεμο, είχε την τυπική ζωή ενός αθλητή: πήγαινε στο σχολείο και μετά στις προπονήσεις της. Στη Γερμανία, είχε την ευκαιρία να ξαναγυρίσει στον αθλητισμό, ενώ πλέον, έχει δύο προπονήσεις την ημέρα στην πισίνα και τρεις, την εβδομάδα, στο γήπεδο. Διατηρεί μια υγιεινή διατροφή και η καθημερινή της ζωή περιστρέφεται γύρω από τον αθλητισμό. Τέλος, εξέφρασε την εκτίμηση της για τις συμπαίκτριες της Σάρα Σόστρομ από τη Σουηδία και την κορυφαία Κατίνκα Χόσζου από την Ουγγαρία.

Η αλήθεια είναι πως δεν παρουσίασε με λεπτομέρειες τη ζωή της, αλλά δήλωσε πως, μια αυτοβιογραφία αλλά και μια ταινία για τη ζωή της πλησιάζουν και θα παρουσιάσουν το ταξίδι της μέχρι σήμερα, ενώ πιστεύει ακράδαντα πως, κάθε νόμισμα έχει δύο πλευρές, αρκεί να είσαι ανοιχτόμυαλος.

Αντί να μετατρέπει τον εαυτό της σε κάποιο είδωλο για έναν σκοπό, δεν σταματάει να τονίζει ότι είναι ένα κανονικό κορίτσι, με θετική σκέψη, που δεν τα παρατάει ποτέ…