Πολύ καλή παρουσία για τα ελληνικά χρώματα η σημερινή στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κολύμβησης της Βουδαπέστης με απολογισμό 2 προκρίσεις στους αποψινούς ημιτελικούς.

Την καλύτερη δυνατή αρχή έκανε η Νόρα Δράκου που προκρίθηκε με την 16η επίδοση στα 50μ ύπτιο τερματίζοντας σε χρόνο 28.22. Το συγκεκριμένο αγώνισμα, όπως και όλα τα 50αρια, κρίνεται στις λεπτομέρειες και πιθανόν ένας χρόνος λίγο κάτω από τα 28 δευτερόλεπτα να χαρίσει την πρόκριση στον αυριανό τελικό.

Είναι χαρακτηριστικό πως 10 αθλήτριες βρίσκονται μέσα σε 35 εκατοστά του δευτερολέπτου σύμφωνα με τους πρωινούς τους χρόνους και μια καλή εκκίνηση ή ένας καλός τερματισμός σίγουρα θα παίξει σημαντικό ρόλο στην προσπάθεια της πρόκρισης για τον τελικό.

Στο δεύτερο σημερινό αγώνισμα,τα 100μ ελεύθερο των ανδρών, ο Κρίστιαν Γκολομέεβ πέτυχε έναν πολύ καλό χρόνο (48.88) αρκετά κοντά στο δικό του πανελλήνιο ρεκόρ (48.68) που όμως δεν ήταν αρκετό να του χαρίσει την μια θέση στη 16αδα καθώς τον έφερε στην 20η θέση, μόλις 8 εκατοστά μακριά από την πρόκριση.

Σίγουρα και ο ίδιος ο Γκολομέεβ θα περίμενε κάτι καλύτερο από τη σημερινή του κούρσα που κρίθηκε και αυτή στις λεπτομέρειες, αλλά έδειξε και πάλι να βρίσκεται σε καλή κατάσταση και σίγουρα αποφασισμένος να δώσει τον καλύτερο του εαυτό στο αγώνισμα του,τα 50μ ελεύθερο που ακολουθούν τις επόμενες ημέρες.

Η Άννα Ντουντουνάκη είχε μια πολύ καλή και ανταγωνιστική παρουσία καθώς πλησίασε το ατομικό της ρεκορ στα 200μ πεταλούδα γυναικών (έκανε 2.12.90 με ατομικό ρεκόρ 2.12.77),το 3 σημερινό αγώνισμα, αλλά η πρόκριση ηταν αρκετα μακριά με τη 16αδα να κλείνει σε χρονους κοντα στο 2.09 και τη Hosszu να κερδίζει ακόμα μια εύκολη πρωτιά σε προκριματική κούρσα κάνοντας συντήρηση δυνάμεων για τη συνέχεια.

Στα 200μ μικτής, το τελευταίο ατομικό αγώνισμα των προκριματικών, ο Ανδρέας Βαζαίος μας χάρισε την τρίτη πρόκριση σε ημιτελικό αγωνίσματος και δεύτερη σημερινή, καθώς με επίδοση 1.59.29 κατέλαβε την 9η θέση.

Ο απογευματινός τελικός θα είναι σίγουρα ανοιχτός και η πρόκριση αναμένεται να είναι στα μέτρα του Βαζαίου που από την πρώτη του κούρσα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα δείχνει αποφασισμένος να μας χαρίσει ακόμα μια σπουδαία διάκριση.