O Χάρης Χαραλαμπόπουλος μπλογκάρει στο Aquafeed24.com!

0

Στο πρώτο του blog στο Aquafeed24.com ο Χάρης Χαραλαμπόπουλος αναφέρεται διεξοδικά στα όσα έγιναν τη φετινή αγωνιστική περίοδο στην ομάδα του Παναθηναϊκού και εξηγεί τα αίτια που έφεραν το «τριφύλλι» σε αυτή την κατάσταση.

Ο Χάρης Χαραλαμπόπουλος γράφει στο Aquafeed24.com

Mια πραγματικά περίεργη χρονιά για εμάς έλαβε τέλος το βράδυ της Τετάρτης, στον αγώνα κατάταξης με το Παλαιό Φάληρο, που μας βρήκε ηττημένους. Νομίζω ήταν ξεκάθαρο από την εικόνα του παιχνιδιού πως πλέον οι αντοχές μας τόσο σωματικά όσο και ψυχολογικά, μας είχαν τελειώσει. Και δεν νομίζω πως κανένας μπορεί να μας κατηγορήσει για αυτό.

Μια χρονιά που ξεκίνησε με ξεκάθαρο στόχο την είσοδο στους τελικούς και το να υπάρξει η ομάδα όσο το δυνατόν πιο ανταγωνιστική απέναντι στον Ολυμπιακό (όσο γίνεται αυτό βέβαια, καθότι είναι γνωστό πως ο Ολυμπιακός είναι μια από τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη) και κατέληξε μετά από παραιτήσεις στελεχών, αλλαγές διοικήσεων, αποχώρηση προπονητή και παικτών, με μια 6η θέση στο πρωτάθλημα, η οποία με βάση της συνθήκες που υπήρχαν, μέχρι και επιτυχία μπορεί να χαρακτηριστεί.

Προσωπική μου άποψη είναι πως η ομάδα είχε τις δυνατότητες ακόμα και με τόσα προβλήματα να είναι στην τετράδα, αλλά η τελείως λανθασμένη νοοτροπία που είχαμε στην σειρά με τον ΠΑΟΚ, και ειδικά στον πρώτο αγώνα, μας στοίχισε, και δικαίως βρεθήκαμε εκτός.

Το πιο σημαντικό είναι πως ένα σωματείο με το μέγεθος του Παναθηναϊκού, βρέθηκε φέτος για άλλη μια φορά τα τελευταία χρονιά να αδικεί τον εαυτό του. Μια ομάδα με τόσο κόσμο να την υποστηρίζει και να την αγαπάει πραγματικά, δείχνει αυτήν την στιγμή να αδυνατεί να προσφέρει ένα περιβάλλον ασφάλειας και επαγγελματισμού, που είναι τα μονά πράγματα που λείπουν προκειμένου να καθιερωθεί σαν μια δύναμη σε οποιοδήποτε άθλημα. Είναι τέτοια η δυναμική που έχουν αυτοί οι σύλλογοι, που πραγματικά χρειάζονται πολύ λιγότερη προσπάθεια από αλλά σωματεία για να φτάσουν ψηλά. Και επειδή αυτή την στιγμή ο Παναθηναϊκός βρίσκεται σε έναν εμφύλιο όπως όλα δείχνουν, για να μην χρησιμοποιηθούν τα λεγόμενα μου, την ευθύνη για την αδυναμία του Παναθηναϊκού να πάρει την θέση που μπορεί στον ερασιτεχνικό αθλητισμό γενικότερα, δεν την φέρει μόνο η νυν διοίκηση.

Σίγουρα έχει ευθύνη, όπως έχει και η προηγουμένη, η οποία άλλωστε ήταν και η διοίκηση που έκανε τις συμφωνίες με τους παίκτες. Φυσικά φταίνε και αυτοί που κάθονται απέναντι από τις διοικήσεις του Ερασιτέχνη, κουνώντας το δάχτυλο και επιρρίπτοντας ευθύνες χωρίς να προτίθενται να βοηθήσουν.

Γενικώς για την κατάσταση αυτή πιστεύω πως θα μπορούσαν να γραφτούν σελίδες και σελίδες, αλλά αφενός μεν θα ήταν ιδιαίτερα κουραστικό, αφετέρου λίγη σημασία έχουν οι λόγοι. Σημασία έχει το αποτέλεσμα, και το αποτέλεσμα φέτος ήταν ένα πισωγύρισμα για τον Παναθηναϊκό.

Το μέλλον γενικώς αυτήν την στιγμή είναι αβέβαιο, και είναι απόλυτα λογικό οι περισσότεροι από τους παίκτες του Παναθηναϊκού να σκεφτόμαστε και να βλέπουμε το μέλλον μας εκτός σωματείου. Μπορεί τα πράγματα να αλλάξουν σύντομα, μπορεί και όχι. Όπως και να έχει , σύντομα θα αρχίσουν να ξεκαθαρίζουν πολλά.

Υ.Γ: Επειδή υπάρχουν κάποιοι που λένε «έλα μωρέ, έχουν ξανασυμβεί αυτά τα πράγματα στον Παναθηναϊκό και τα χούμε περάσει και εμείς και δεν κάναμε και έτσι, και σιγά μη σας πούμε και μάγκες», εγώ προσωπικά έχω να πω ότι έχουν δίκιο. Από τέτοια άτομα δεν θέλουμε ούτε μισή καλή κουβέντα, να λείπει. Και απλά το μεγάλο άδειασμα της φετινής σεζόν ήταν ότι αυτή η ομάδα χτίστηκε με ξεκάθαρο στόχο την είσοδο στους τελικούς (χωρίς βέβαια να σημαίνει ότι θα συνέβαινε , καθώς πρωτίστως η Βουλιαγμένη και κατά δεύτερο λόγο η Γλυφάδα, είναι πάρα μα πάρα πολύ καλές ομάδες, οι οποίες κάλλιστα θα μπορούσαν να μας κερδίσουν και εάν ήμασταν πλήρεις και ικανοποιημένοι) και επί της ουσίας έπαιξε όλη την χρονιά απλήρωτη, έχασε κατά την διάρκεια της σεζόν 3 παίκτες και έναν προπονητή. Αν το καλοσκεφτούν λοιπόν, ίσως και να διαφέρει λίγο αυτή η κατάσταση από την εποχή που ο μόνος στόχος του Παναθηναϊκού ήταν η παραμονή στην κατηγορία.

Χάρης Χαραλαμπόπουλος