Ένα τρομερό ντέρμπι παρακολούθησαν όσοι βρέθηκαν στο κολυμβητήριο στου Γουδή, με τον Παναθηναϊκό και το Π.Φάληρο να δίνουν την τελευταία και καλύτερη παράσταση της φετινής αγωνιστικής περιόδου.

Ιστορία, ωστόσο, έγραψε η ομάδα του Νίκου Μαμούρη, η οποία επικράτησε 15-13 και πήρε για πρώτη φορά στην ιστορία της το εισιτήριο για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Στο Π.Φάληρο πλέον πρέπει να αρχίσουν εντατικά τα μαθήματα αγγλικών, διότι έχουμε την αίσθηση ότι οι άνθρωποι του ΑΟΠΦ θα κυνηγήσουν τη συμμετοχή της ομάδας στο Euro Cup.

Από την άλλη, οφείλεται ένα ηχηρό «μπράβο» στους αθλητές του Παναθηναϊκού που αγωνίστηκαν μέχρι τέλους, όντας απλήρωτοι και περιφρονημένοι από τον σύλλογό τους. Αυτά τα παιδιά σεβάστηκαν την πορεία τους στο άθλημα και φυσικά τους συναθλητές τους, μην επιτρέποντας να αλλοιωθεί το πρωτάθλημα.

Match Review

Η πρώτη αίσθηση για τον τελικό νικητή ήρθε όταν ο Γιάννης Κουρλιάφτης και ο Μάνος Τσαχειλίδης έκαναν το 1-4 για τους φιλοξενούμενους, με την Δήμο Δερμιτζάκη να βάζει ξανά τους παίκτες του Νάσου Ηρειώτη στο παιχνίδι, με δύο προσωπικά γκολ.

Δύο γκολ του Κουρλιάφτη και ένα του Τσαχειλίδη έδωσαν ξανά «αέρα» στην ομάδα του Νίκου Μαμούρη, με τον Γιώργο Τοράκη να μειώνει σκοράροντας δύο διαδοχικά τέρματα.

Φώσκολος και Καρούντζος μείωσαν με δικά τους τέρματα για πρώτη φορά τη διαφορά στο -1, όμως μια μεγάλη απόκρουση του Τσαλκάνη επέφερε κόντρα από τον νεαρό, Αλαφραγκή, ο οποίος έγραψε το 8-10 στη λήξη της τρίτης περιόδου.

Όλα για όλα παίχτηκαν στην τελευταία περίοδο, με τον Άγγελο Φώσκολο να κάνει τρομερά πράγματα στα 2μ. και να μειώνει σε 9-10, όμως την απάντηση είχε ξανά ο Γιάννης Κουρλιάφτης.

Η λόμπα του Καρούντζου «πάγωσε» τον πάγκο του Π.Φαλήρου, ενώ ο Γιώργος Τοράκης ισοφάρισε σε 11-11, με 4:20 να απομένουν.

Με γκολ του Μπάμπη Τρούλου απάντησε ο ΑΟΠΦ, ενώ ο Φώσκολος ισοφάρισε εκ νέου, με τον Κώστα Κάκαρη να βάζει μπροστά το Π.Φάληρο με όμορφο γυριστό.

Κάπου εκεί, το γκολ του Πέττα, αλλά και αυτό του Τρούλου, έδειξαν τον νικητή, με τον Χαραλαμπόπουλο να μειώνει στο τελικό 13-15.

Υπενθυμίζεται ότι το Π.Φάληρο αγωνίστηκε χωρίς τον τιμωρηθέντα, Νίκο Γαρδίκα.

Stats

Οκτάλεπτα: 1-2, 2-3, 5-5, 5-5

Παναθηναϊκός (Νάσος Ηρειώτης): Γαλανίδης, Βασιλάκης, Βιτέλλας, Τοράκης 3, Καλογεράκος 1, Καρούντζος 2, Φώσκολος 4, Δερμιτζάκης 2, Χαραλαμπόπουλος 1, Καπετανάκης, Κούτουφας, Μπερτόλης

Παλαιό Φάληρο (Νίκος Μαμούρης): Τσαλκάνης, Γωνιωτάκης, Καραγιάννης, Αλαφραγκής 1, Κουρλιάφτης 4, Θεοδωρόπουλος, Πέττας 1, Μαρινάγης, Τσαχειλίδης 2, Τρούλος 4, Σπηλιωτόπουλος, Γαβαλάς Ι., Κατσαγούνος, Φυτάλης, Κάκαρης 3