Την επιλογή να ιντριγκάρει την παγκόσμια κοινότητα του αθλητισμού έκανε ο θρύλος της κολύμβησης, Μάικλ Φελπς, ο οποίος σε τηλεφωνική του συνέντευξη στον Associated Press, φάνηκε να αφήνει μια μικρή χαραμάδα για την επιστροφή του στην ενεργό δράση.

Συγκεκριμένα, ο Φελπς είπε ότι μετά την παρουσία του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης, όχι ως εν ενεργεία αθλητής,  ενδεχομένως να του έρθει εκ νέου το ερέθισμα του πρωταθλητισμού, όπως ακριβώς είχε γίνει το 2012, όταν μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου είχε ανακοινώσει ότι αποσύρεται, όμως ύστερα παρευρέθηκε στη Βαρκελώνη, για το Παγκόσμιο του 2013 και ένιωσε ξανά την ανάγκη να επανέλθει δριμύτερος.

Φυσικά, η δήλωση του Φελπς έγινε χάριν αστεϊσμού, καθώς ο ίδιος έχει κλείσει οριστικά αυτό το κεφάλαιο και έχει αφοσιωθεί στην οικογένειά του, παρότι την Πρωταπριλιά, μέσω ενός live video στο Facebook, είχε κάνει ακριβώς το ίδιο αστείο.

Μπορεί ο μύθος του παγκόσμιου αθλητισμού να μην σκέφτεται ουσιαστικά το ενδεχόμενο δεύτερου come back, ωστόσο έχει πολύ καλούς λόγους να βρίσκεται ως θεατής στη Βουδαπέστη, καθώς τα κορυφαία αστέρια της αμερικανικής κολύμβησης είναι φίλοι του.