Στις Ηνωμένες Πολιτείες θα συνεχίσει την αθλητική και ακαδημαϊκή καριέρα του ο Νίκος Δελαγραμμάτικας, καθώς ο νεαρός αμυντικός της Βουλιαγμένης θα ενσωματωθεί στην ομάδα των Bears, στο Πανεπιστήμιο του Μπέρκλεϊ.

Εκεί θα συναντήσει τους έτερους δύο Έλληνες, τον Οδυσσέα Μασμανίδη και τον Βασίλη Τζαβάρα, οι οποίοι ήδη σπουδάζουν και αγωνίζονται για λογαριασμό των Cals. Στην ίδια ομάδα βρίσκεται και Αμερικανός περιφερειακός, Λούκα Κούπιντο.

Ακόμη ένας Έλληνας αθλητής υδατοσφαίρισης ανοίγει τα φτερά του στις ΗΠΑ και πλέον η ελληνική τριάδα θέλει να διατηρήσει τον τίτλο στο NCAA, τον οποίο κατέκτησαν πέρυσι οι Μασμανίδης και Τζαβάρας.

Ο Δελαγραμμάτικας αποτελεί τον έναν εκ των εφτά νέων παικτών που θα παίζουν πια για τους Bears, ενώ ο προπονητής, Κιρκ Έβεριστ, μίλησε για τον διεθνή Έλληνα παίκτη:

«Ο Νίκος φέρνει μαζί του μεγάλη εμπειρία. Είναι μέλος των εθνικών ομάδων της Ελλάδας και συμμετέχει στο υψηλότερο επίπεδο του ελληνικού πρωταθλήματος. Είναι ένας μακρύς αμυντικός με εξαιρετικές επιθετικές ικανότητες».