«Εφυγε» ο Μπάμπης Μουτσάτσος

by Aquafeed 24

Η ελληνική κολύμβηση και το ελληνικό πόλο θρηνούν το «χαμό» ενός εκ των κορυφαίων παλαιμάχων αθλητών του υγρού στίβου, του Μπάμπη Μουτσάτσου.

Βέρος Πασαλιμανιώτης, ο Μπάμπης Μουτσάτσος, γεννήθηκε στις αρχές του 1933.

Με τα χρώματα του Ολυμπιακού ξεκίνησε να κολυμπά το 1947 και από  1951 έως 1957 ήταν πρωταθλητής στα 100 και τα 200 μέτρα πρόσθιο.

Οι διακρίσεις και οι τίτλοι που κατέκτησε έπεφταν βροχή και ο ίδιος γράφτηκε στη λίστα με τα μεγαλύτερα ονόματα στον χώρο της ελληνικής (και όχι μόνο) κολύμβησης. Η συνέχεια δόθηκε στην ομάδα υδατοσφαίρισης του Ολυμπιακού, όπου διακρίθηκε ως κορυφαίος πολίστας και τελικά στην Εθνική ομάδα, όπου απέκτησε ηγετική φυσιογνωμία.

Παράλληλα, αποτέλεσε ιδιοκτήτης του θρυλικού νυχτερινού κέντρου Quinta, στη Φωκίωνος Νέγρη, όπου αμέσως το  μαγαζί έγινε το κέντρο συνάντησης των επωνύμων και αγαπημένο στέκι των καλλιτεχνών.

Από τον Αριστοτέλη Ωνάση μέχρι την Αλίκη Βουγιουκλάκη, τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ και τη Τζένη Καρέζη. Ο χώρος φιλοξένησε και φημισμένους ξένους πελάτες, όπως ο Ομάρ Σαρίφ και στη σκηνή του εμφανίσθηκαν πασίγνωστα ονόματα της διεθνούς μουσικής σκηνής, όπως ο Λούτσιο Ντάλλα. Στο πιο ενεργό στέκι της Αθήνας γυρίστηκαν σκηνές για πολλές κινηματογραφικές ταινίες.

Η εξώδιος ακολουθία θα τελεστεί την Τρίτη 19/09/2017 στις 4μμ στον Ι. Ναό Αγίων Αποστόλων στην Καλλιθέα.

 

You may also like

Leave a Comment

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA