Δουδέσης για πάντα στην Εθνική Ολλανδίας: Ανανέωσε για 4 ακόμα χρόνια

Ο Ευάγγελος Δουδέσης συμφώνησε με την ολλανδική Ομοσπονδία και θα κάθεται στο τιμόνι της ομάδας τουλάχιστον μέχρι και το 2028.

by Μάνος Φυρογένης

Ο ορισμός της αμφίδρομης εμπιστοσύνης προσωποποιημένος σε μία συνεργασία που βαίνει από επιτυχία σε επιτυχία.

Ο Ευάγγελος Δουδέσης, ο Έλληνας που έγινε Ολλανδός θα συνεχίσει να καθοδηγεί το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα των γυναικών για τουλάχιστον για τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Ο προπονητής των μεγάλων επιτυχών για την «οράνιε» υδατοσφαίριση, εκείνος υπό τις οδηγίες του οποίου η Εθνική Ολλανδίας ανήλθε στην κορυφή της Ευρώπης αλλά και ολάκερου του κόσμου.

Ο έμπειρος τεχνικός που έφτιαξε το όνομά του στη «χώρα της τουλίπας» μέσω της Πόλαρ Μπέαρς και από το 2021 βρίσκεται στον προπονητικό θώκο της εθνικής ομάδας (υπήρξε βοηθός του Χαβένγγκα πριν), θα βρίσκεται εκεί τουλάχιστον μέχρι και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λος Άντζελες (2028).

Το… κερασάκι στην τούρτα της ανανέωσης της συνεργασίας θα αποτελούσε αναμφίβολα ένα Ολυμπιακό μετάλλιο, το μοναδικό που λείπει από το παλμαρέ των διακρίσεων της τελευταίας τριετίας.

Στην Ολλανδία υπάρχει απόλυτη πίστη και εμπιστοσύνη στον Έλληνα τεχνικό, βλέποντας στο πρόσωπό του τον άνθρωπο που δύναται να διατηρήσει την ομάδα στην κορυφή, όπου και την ανέβασε. Τα «κλειδιά» στον Ευάγγελο με την απόφαση για πρόωρη ανανέωση, χωρίς να περιμένουν δηλαδή το αποτέλεσμα στο Παρίσι, να «λέει» πολλά.

“Δεν χρειάστηκε να σκεφτώ πολύ την ερώτηση την πρόταση της Ομοσπονδίας αν ήθελα να παραμείνω προπονητής της θνικής ομάδας και για τον επόμενο Ολυμπιακό κύκλο. Η απάντηση ήταν απλή: ‘Είμαι χαρούμενος εδώ, οπότε ναι! Είμαι ευχαριστημένος και ευγνώμων και επίσης το θεωρώ τιμή. Λατρεύω αυτή τη δουλειά και αυτό το μέρος. Εξακολουθώ να βιώνω τόση ενέργεια και διασκέδαση όπως το 2015, όταν ήμουν στο Zeist για πρώτη φορά για να προπονήσω τους Ολλανδούς Juniors κάτω των 17 ετών. Μαζί με τις παίκτριες και τους συναδέλφους μου στο επιτελείο, θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με την ίδια αφοσίωση και το ίδιο αίσθημα ευθύνης τα επόμενα χρόνια για να κάνουμε το όμορφο άθλημά μας ακόμα περισσότερο” σημείωσε χαρακτηριστικά ο Ευάγγελος Δουδέσης.

Επί των ημερών του, η Εθνική Ολλανδίας έχει πανηγυρίσει το χάλκινο στο Παγκόσμιο της Βουδαπέστης το 2022, το ασημένιο στο World Cup στο Λος Άντζελες το 2023, το χρυσό στη Φουκουόκα μετά από 32 χρόνια στο Παγκόσμιο και την πρώτη θέση επίσης εντός έδρας, στο Ευρωπαϊκό του Αϊντχόβεν.

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA