Μεγαλώσαμε με παραμύθια της μυθολογίας, τους λεγόμενους μύθους. Ιστορίες που στον κοινό νου βρίσκουν αντιρρησίες συνείδησης. «Μα πως εξόντωσε το λιοντάρι της Νεμέας», «Πως κατάφερε να σκοτώσει εκείνο το θεριό, τον Ερυμάνθιο Κάπρο»; Πολλές οι απορίες και οι αμφιβολίες.

Ο άνθρωπος έχει την τάση να πιστεύει σε υπερβατικά γεγονότα μόνο όταν τα δει ο ίδιος. «Ιδίοις όμμασι» που έλεγαν και οι θυμόσοφοι αρχαίοι ως μία παγιωμένη δοτική της καθομιλουμένης. Και ο Μπάμπης Ταϊγανίδης αποτελεί τη ζωντανή απόδειξη. Τον θεόσταλτο – όχι από κάποια ανώτερη ύπαρξη φυσικά μιας και η κινητήριος αυτή δύναμη πηγάζει μέσα μας – Ηρακλή της νέας εποχής.

Ο σπουδαίος αυτός παραολυμπιονίκης με την απύθμενη ψυχή, έβαλε στόχο να κολυμπήσει 250 χιλιόμετρα σε ανοιχτή θάλασσα κατά μήκος της Κρήτης και τα κατάφερε. Την Πέμπτη (9/11) το μεσημέρι, οικογένεια, φίλοι αλλά και κάτοικοι της Σητείας ήθελαν να δουν με τα ίδια τους τα μάτια, πως οι άθλοι του Ηρακλή, υπάρχουν και τη σήμερον ημέρα.

Δείτε τον τερματισμό του ΕΔΩ

Ο Μπάμπης Ταϊγανίδης ξεπρόβαλε με μία ελληνική σημεία στο χέρι και έχαιρε υποδοχής ήρωα. Διότι τέτοιος είναι. Ένας ΥΠΕΡήρωας. Δεκάδες Στειακοί τον περίμεναν στην προβλήτα για να τον αποθεώσουν. Το ακατόρθωτο έγινε δυνατό λόγω του σθένους του 42χρονου που δίνει σάρκα και οστά στα όνειρά του. Λίγο από το «μέσα του» να είχαμε όλοι, τότε αυτός ο κόσμος που αλλάζει θα ήταν λίγο πιο φωτεινός. Παράδειγμα προς μίμηση.

Αφού βγήκε από το νερό και μιλώντας στην κάμερα του ΚΡΗΤΗ TV, ο Χαράλαμπος Ταϊγανίδης τόνισε πως: «Πρέπει πάντα να ονειρευόμαστε και να ονειρευόμαστε δύσκολα όνειρα, ακατόρθωτα όνειρα. Γιατί αυτά και μόνο θα μας κάνουν να πεισμώσουμε και να δείξουμε στον εαυτό μας ότι κρύβουμε μία δύναμη μέσα μας που δεν την γνωρίζουμε. Αυτό έκανε και εγώ. Δεν γνώριζα ότι μπορώ να κολυμπήσω 250 χιλιόμετρα σε ανοιχτή θάλασσα. Σίγουρα μετά από μία τέτοια μεγάλη επιτυχία θα συνεχίσω να ονειρεύομαι, θα ονειρεύομαι δύσκολα όνειρα και θα προσπαθώ να τα κάνω πραγματικότητα ώστε να δώσει μηνύματα σε όλο τον κόσμο».

Θυμίζουμε πως ο Ταϊγανίδης πάσχει από μία οπτική αναπηρία η οποία εκφυλίζει την ορατότητά του και με την αρωγή του Κωτσόβουλου αποφάσισε να κολυμπήσει αυτές τις 9 μέρες ώστε να στηρίξει το θεσμό των σκύλων-οδηγών Ελλάδος με σκοπό κάθε τυφλός συμπολίτης μας να αποκτήσει έναν τέτοιο σκύλο και να μπορέσει να βγει από το σπίτι του, να είναι αυτόνομος.

Συγχαρητήρια Μπάμπη. Σε ευχαριστούμε που υπάρχεις και μέσα από τις πράξεις σου ξεπροβάλουν ικμάδες ρομαντισμού στο βάναυσο αυτό κόσμο που «τρέχει».

Διαβάστε επίσης: