27 και βάλε χρόνια έχουν περάσει από την αποφράδα εκείνη μέρα που τα νερά της Αργοναυπλιάς ζήλεψαν τη λευτεριά που κουβαλούσε μέσα του ο Νώντας Σαμαρτζίδης και τον πήραν μαζί τους. Τον κράτησαν για πάντα στον πυθμένα του λατρεμένου του στοιχείου. Η μνήμη του ωστόσο και η «καθαρή» αυθεντική ψυχή του εξακολουθεί και βρίσκεται στις πισίνες και στους ανθρώπους που τον έζησαν και τον αγαπούσαν. Όσο τον θυμούνται, ο Νώντας θα ζει μέσα από τις ιστορίες τους και ένας τέτοιος μάγκας, δεν αξίζει να λησμονηθεί.

Με πρωτοβουλία λοιπόν του Βαγγέλη Πάτρα, συμπαίκτη του στον Εθνικό και το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα πραγματοποιήθηκε η ετήσια καθιερωμένη πλέον συνάντηση φίλων για τον αθάνατο Νώντα που τόσο γρήγορα και άδικα έφυγε από τη ζωή.  Σαμαρτζίδης και Πάτρας ήταν εκείνοι που 😔, ευστοχώντας και αποκρούοντας πέναλτι σε εκείνο τον αλησμόνητο 3ο τελικό με τον Ολυμπιακό.

Στη φωτογραφία από τα δεξιά προς τα αριστερά διακρίνονται οι Δημήτρης Μαθίοπουλος, Αλέξανδρος Καψοκόλης, Γιάννης Γαρύφαλλος, Μιχάλης Αβατάγγελος, Κώστας Λούδης και Νίκος Βενετόπουλος, Σοφία Ρουσσάκη-Λούδη, Μαίρη Βούλγαρη-Ξενάκη, Γιώργος Χατζηγεωργίου, Βαγγέλης Πάτρας, Γεωργία και Κωνσταντίνος.

Αιωνία σου η μνήμη ατρόμητε Νώντα…