World Aquatics: Το Παγκόσμιο Κύπελλο Κολύμβησης 2026 μεταφέρεται στην Ασία
Μπακού (Αζερμπαϊτζάν), η Τασκένδη (Ουζμπεκιστάν) και η Αστάνα (Καζακστάν), στην λίστα
Η σειρά του Παγκοσμίου Κυπέλλου Κολύμβησης ολοκληρώθηκε στη Βόρεια Αμερική με εντυπωσιακή επιτυχία, και η Παγκόσμια Ομοσπονδία World Aquatics ανακοίνωσε τη νέα κατεύθυνση του θεσμού για το 2026. Μετά από δύο χρόνια στην Άπω Ανατολή και τη φετινή επιστροφή στην αμερικανική ήπειρο, το τουρνουά θα μεταφερθεί εκ νέου στην Ασία — αυτή τη φορά στα δυτικά και κεντρικά της σύνορα.
Οι τρεις πόλεις που θα φιλοξενήσουν τους κορυφαίους κολυμβητές του πλανήτη είναι το Μπακού (Αζερμπαϊτζάν), η Τασκένδη (Ουζμπεκιστάν) και η Αστάνα (Καζακστάν), συνθέτοντας μια νέα γεωγραφική διαδρομή για το άθλημα που αντικατοπτρίζει τη στρατηγική εξάπλωση της World Aquatics προς νέες αγορές και κοινά.
Η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο του 2026, με τη συμμετοχή των μεγαλύτερων αστέρων της διεθνούς κολύμβησης, οι οποίοι θα διεκδικήσουν το μεγάλο έπαθλο των 100.000 δολαρίων για τον συνολικό νικητή, καθώς και τα σημαντικά χρηματικά βραβεία που απονέμονται ανά στάση.
Οι ακριβείς ημερομηνίες των αγώνων δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμη, όμως αναμένεται να γνωστοποιηθούν από τη World Aquatics μέσα στις επόμενες εβδομάδες.
Η φετινή επιτυχία του Παγκοσμίου Κυπέλλου Βορείου Αμερικής, με κορυφαίες επιδόσεις και ρεκόρ από αστέρες όπως οι Mollie O’Callaghan, Hubert Kos και Josh Liendo, ανέβασε τον πήχη για τη διοργάνωση του 2026, η οποία θα φέρει την κορυφαία δράση της κολύμβησης σε τρεις ανερχόμενες αθλητικές πρωτεύουσες της Ασίας.

