Την αποστολή για την πρώτη φάση του Europa Cup που θα διεξαχθεί στο Βόλο ανακοίνωσε το βράδυ της Δευτέρας ο Γιώργος Μορφέσης.

Ο τεχνικός της Εθνικής ομάδας γυναικών, ύστερα από προετοιμασία τεσσάρων ημερών, κατέληξε στις εξής αθλήτριες για να αγωνιστούν στη νέα διοργάνωση της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας.

 

Η αποστολή:

Κούβδου, Διαμαντοπούλου Χρυσή, Ασημάκη, Αβραμίδου, Τσουκαλά, Πλευρίτου Ελευθερία, Πλευρίτου Μαργαρίτα, Ελευθεριάδου, Πάτρα, Χυδηριώτη, Ξενάκη, Διαμαντοπούλου Βασιλική, Καλαργυρού.

Το νέο Europa Cup της LEN (Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία) που φιλοξενεί ο Βόλος, είναι πλέον το αντίπαλο δέος στο World League (της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας). Το πρόγραμμα των αγώνων:

Πέμπτη 1/2

19.00: Ιταλία-Ουγγαρία

20.30: Ελλάδα-Γερμανία

Παρασκευή 2/2

09.30: Ιταλία-Ισραήλ

11.00: Ουγγαρία-Γερμανία

19.00: Ισραήλ Γερμανία

20.30: Ελλάδα-Ουγγαρία

Σάββατο 3/2

19.00: Ιταλία-Γερμανία

20.30: Ελλάδα-Ισραήλ

Κυριακή 4/2

08.30: Ισραήλ-Ουγγαρία

10.00: Ελλάδα-Ιταλία

O έτερος όμιλος γυναικών θα διεξαχθεί στην Ολλανδία, με τη διοργανώτρια χώρα, την Ισπανία, τη Ρωσία, τη Γαλλία και την Κροατία στις ίδιες ημερομηνίες.

*Στους άνδρες η φάση των ομίλων θα πραγματοποιηθεί στις 15 έως 17 Φεβρουαρίου, με την Ελλάδα να ταξιδεύει στο Σπλιτ της Κροατίας.

Η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει στο Σπλιτ την παγκόσμια πρωταθλήτρια Κροατία, τη «χρυσή» Ολυμπιονίκη Ουγγαρία, την Ολλανδία αλλά και τη Μάλτα, που προστέθηκε στον όμιλο ύστερα από αίτημα της Ομοσπονδίας Υδατοσφαίρισης του μικρού κρατιδίου της Ευρώπης, και οι τρεις πρώτοι θα προκριθούν στο Final 8 της διοργάνωσης.