Πρωτότυπη αθλητική αξιολόγηση στο ΝΟΧ με αθλητές από όλη την Κρήτη

by Aquafeed 24

Την ευκαιρία να υποβληθούν σε σωματομετρήσεις και γενικότερα σε μια πρωτότυπη αθλητική αξιολόγηση είχαν έντεκα αθλητές από όλη την Κρήτη, ανάμεσά τους πέντε του Ναυτικού Ομίλου Χανίων.

Οι μετρήσεις έγιναν το περασμένο Σάββατο 27 Ιανουαρίου το πρωί στο Κολυμβητήριο Χανίων. Πρόκειται για πρόγραμμα που αφορά την Κολυμβητική Ομοσπονδία με την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία με την επωνυμία «Αναγέννηση και Πρόοδος», η οποία επιδοτείται αποκλειστικά από το Ιδρυμα «Σταύρος Νιάρχος».

Οπως σημειώνει ο αθλητικός επιστήμων, Γιάννης Τσεκούρας, που είχε την ευθύνη των μετρήσεων: «Το πρόγραμμα που διεκπεραιώνουμε λέγεται «Αθλητική Αριστεία. Διεξάγεται και υλοποιείται από την «Αναγέννηση και Πρόοδο», η οποία είναι μια μη κερδοσκοπική εταιρία που επιδοτείται αποκλειστικά από το Ιδρυμα «Σταύρος Νιάρχος». Ο στόχος μας είναι η παρακολούθηση του νεαρού αθλητή σε όλα τα στάδια της εξέλιξής του. Ουσιαστικά, του παρέχουμε την αθλητριατική υποστήριξη, καθώς επίσης και τη βοήθεια στους προπονητές που χρειάζεται, αλλά και στους γονείς έτσι ώστε να υπάρχει μια ολοκληρωμένη παρακολούθηση και προσέγγιση. Επικεντρωνόμαστε σε θέματα εργοφυσιολογίας, αθλητικής διατροφής και αθλητικής ψυχολογίας, παρέχοντας καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς συμβουλές έτσι ώστε να μπορέσει ο αθλητής να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που σχετίζονται με τον υψηλό αθλητισμό. Ο στόχος μας είναι να καλύψουμε όλο το φάσμα της Ελλάδας. Εχουμε ξεκινήσει με επίλεκτους αθλητές της Εθνικής ομάδας και θα προσπαθήσουμε να καλύψουμε στη συνέχεια ένα μεγαλύτερο εύρος αθλητών».

Συγκεκριμένα στο πρόγραμμα, οι πέντε αθλητές που συμμετείχαν εκ μέρους του Ναυτικού Ομίλου Χανίων είναι οι Απόστολος Παπαστάμος, Αλέξανδρος Κάχρης, Εβελίνα Δρουμπάκη, Ελένη Γρηγοράκη και Φάνη-Κυριακή Περάκη, ενώ όσον αφορά τα υπόλοιπα παιδιά ήταν από τον Ν.Ο. Ρεθύμνου, τους Αργοναύτες και τον Ωρίωνα Ηρακλείου.

Οπως σημειώνει ο Ομοσπονδιακός προπονητής κολύμβησης, Κώστας Τζιλιβάκης, «είναι η πρώτη φορά που βρέθηκε στην Κρήτη ένα τέτοιο πρόγραμμα για σωματομετρήσεις και γενικότερα για αθλητικές αξιολογήσεις. Το θέμα είναι να μπορέσουμε να το συνεχίσουμε μέσα στα πλαίσια της Ομοσπονδίας ή ακόμα και σαν Περιφέρεια Κρήτης, να συμφωνήσουμε μεταξύ μας τα σωματεία έτσι ώστε τουλάχιστον δυο φορές το χρόνο να μπορούν τα παιδιά να περνάνε από τέτοιες μετρήσεις. Είναι κάτι τελείως διαφορετικό από αυτά που έχουν συνηθίσει και από εκεί και πέρα καταλαβαίνουν πια ότι η προπόνηση δεν είναι μονάχα μέσα στο νερό αλλά θα πρέπει να τη διευρύνουν στο γυμναστήριο ή στην καθημερινότητά τους να γίνεται ποιοτικά πιο καλή για να έχουν καλύτερα αποτελέσματα».

Σημειώνεται ότι η αξιολόγηση αφορά νέους κολυμβητές 12 – 18 ετών σε όλη την επικράτεια. Λεπτομερής αναφορά και ενημέρωση για το πρόγραμμα θα προγραμματιστεί μελλοντικά με αναλυτικό σχεδιασμό, ενώ μέχρι σήμερα έχουν αξιολογηθεί σχεδόν 200 αθλητές από όλη την Ελλάδα.

 

You may also like

Leave a Comment

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA