Ο Δήμος Βόλου, η “The Extra Mile”, εθελοντικές ομάδες, οργανώσεις, αθλητικά σωματεία, ιδιώτες και φίλοι του υγρού στίβου, διοργανώνουν τον τρίτο κλασσικό μαραθώνιο αγώνα κολύμβησης στη μνήμη Ιάσονα Ζηργάνου για τη στήριξη του ιδρύματος της Κιβωτού του Κόσμου.

Ο αγώνας θα διεξαχθεί τo Σάββατο 23 Ιουνίου και θα αποτελείται από τρία σκέλη- διαδρομές:

Η πρώτη διαδρομή θα είναι η κλασσική διαδρομή που κάλυπτε ο μεγάλος Έλληνας αθλητής από το Χόρτο μέχρι Αγριά με μήκος 29 χιλιομέτρων.

H δεύτερη από την παραλία της Κάτω Γατζέας μέχρι την Αγριά με μήκος 11 χιλιομέτρων.

Η τρίτη από την περιοχή Πλατανίδια μέχρι την Αγριά απόσταση 5 χιλιομέτρων.

Παρακάτω σας αναφέρουμε όλες τις λεπτομέρειες του αγώνα.

Τεχνική σύσκεψη εθελοντών, Παρασκευή στις 17:00

Τεχνική ενημέρωση αθλητών, Παρασκευή στις 18:00.

Pasta party μετά τη λήξη της τεχνικής σύσκεψης.

Ημέρα διεξαγωγής:  Σάββατο 23 Ιουνίου 2018.

Ώρα εκκίνησης διαδρομής Χόρτο- Αγριά : 07.00

Ώρα εκκίνησης διαδρομής Κάτω Γατζέα- Αγριά : 11.00

Ώρα εκκίνησης διαδρομής Πλατανίδια- Αγριά : 12.00

Τερματισμός και των 3 διαδρομών στην Αγριά Βόλου.

Έπαθλα αθλητών: Κύπελλο για τον πρώτο σε κάθε διαδρομή στις κατηγορίες ανδρών- γυναικών, μετάλλια για τους τρεις πρώτους νικητές ανά κατηγορία και φύλλο.

Τεχνικές λεπτομέρειες αγώνα:

Οι συμμετοχές για την μεγάλη διαδρομή έχουν όριο τα 10 άτομα, ενώ των δύο άλλων αποστάσεων 70 άτομα.

Ο αγώνας και στις τρεις διαδρομές θα είναι με τη μορφή costa a costa με μέγιστη απόκλιση από τις ακτές 300 μέτρα.

Θα υπάρχουν 2 σημεία ανεφοδιασμού των σκαφών για τη μεγάλη διαδρομή στη Κάτω Γατζέα και τα Πλατανίδια.

Για την συμμετοχή και των 3 διαδρομών απαιτείται προσκόμιση πρόσφατου εγγράφου από ιατρό που να επιτρέπει την συμμετοχή του αθλητή στον αγώνα.

Για τον αγώνα των 29 χιλιομέτρων οι αθλητές για τη συμμετοχή τους θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει με επιτυχία κολυμβητικό αγώνα άνω των 10 χιλιομέτρων τα τελευταία 2 έτη.

Οι αθλητές έχουν το δικαίωμα να ξεκουράζονται σε μέρη ρηχά της διαδρομής.

Επίσημος χρόνος θα ισχύει μόνο αυτός που θα ανακοινωθεί από τους διοργανωτές.

Στα παραπάνω σημεία οι αθλητές θα μπορούν να χρησιμοποιούν ελεύθερα και δωρεάν τις παροχές σε νερό, ισοτονικά, ξηρούς καρπούς, φρούτα, μπάρες δημητριακών, μέλι. Επίσης στα ίδια σημεία θα υπάρχει χώρος σκιερός για ξεκούραση καθώς και πάγος.

Στη μεγάλη διαδρομή θα υπάρχει διαρκής συνοδεία στον κάθε αθλητή από καγιάκ και θα υπάρχουν και 2 μεγαλύτερα σκάφη υποστήριξης.

Μεταφορά προσωπικών αντικειμένων αθλητών: Η μεταφορά προσωπικών αντικειμένων θα γίνει με ευθύνη του διοργανωτή και στις 3 διαδρομές. Στα σημεία ελέγχου και μόνο σε αυτά αθλητές που δεν μπορέσουν να συνεχίσουν και τερματίσουν τον αγώνα θα μπορούν να πάρουν τις αποσκευές τους.

Ιατρική κάλυψη αγώνα: Σε όλη τη διάρκεια του αγώνα θα υπάρχει ιατρική κάλυψη καθώς και αυτοκίνητα για τη μεταφορά αθλητών.

Κόστος συμμετοχής: Ο κάθε αθλητής για τη μεγάλη διαδρομή θα πρέπει να καταβάλει το ποσό των 80 Ευρώ για τη μεσαια 40 ευρώ και για την μικρή 20 ευρώ.

Διαμονή αθλητών: Για τη διαμονή των αθλητών θα υπάρξει ξεχωριστή ανακοίνωση με προτάσεις από τη διοργάνωση.

Συμμετοχές:

Οι συμμετοχές ανοίγουν 15 Απριλίου με συμπλήρωση δήλωσης ενδιαφέροντος και πληρωμή συμμετοχής στη σελίδα του αγώνα www.zirganos.com ή απευθείας συμμετοχή στην ιστοσελίδα του διοργανωτή http://www.theextramile.gr/product/marathonios-kolymbisis-iasonas-zirganos/ και οριστικοποιούνται μέχρι 19 Ιουνίου του 2018.

Για πληροφορίες σχετικές με τον αγώνα μπορείτε να απευθύνεστε στον Λευτέρη Παρασκευά στο τηλέφωνο 697 7426494 , στην ιστοσελίδα μας www.zirganos.com , στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@theextramile.gr και στο Facebook   Iason Zirganos [https://www.facebook.com/iasonzirganos/]      στην οποία θα υπάρχουν περισσότερες και αναλυτικότερες πληροφορίες  για τη διεξαγωγή του.

Facebook Comments