Ο Θοδωρής Βλάχος φιλοξενήθηκε στην εκπομπή του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού που μεταδίδεται κάθε Δευτέρα στο Κανάλι 1 του Πειραιά. 

Ο προπονητής του Ολυμπιακού μίλησε για το σοκ που υπέστη ο ίδιος και οι παίκτες του μετά τον χαμένο τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, ενώ μίλησε για το μεγάλο στόχο του Τσάμπιονς Λιγκ.

«Η παρουσία των οπαδών μας στις εξέδρες του νέου κολυμβητηρίου της Βουδαπέστης που θα φιλοξενήσει τους αγώνες του Τσάμπιονς Λιγκ θα μας δώσει τεράστια δύναμη. Γνωρίζουμε πως και σε αυτή τη διοργάνωση οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού θα σταθούν στο πλάι της ομάδας μας. Αξίζει πραγματικά να τους ευχαριστήσουμε εκ των προτέρων και να είναι σίγουροι πως θα κάνουμε τα πάντα για να τους ικανοποιήσουμε και να επιστρέψουν χαρούμενοι στην Ελλάδα».

«Η απώλεια του κυπέλλου Ελλάδας στο Καρπενήσι ήταν ένα σοκ και για εμάς. Δεν το περιμέναμε. Στεναχωρηθήκαμε αφάνταστα. Στην πρωινή προπόνηση της Κυριακής ήταν διάχυτος ο προβληματισμός. Όμως δεν υπάρχουν χρονικά περιθώρια για να μείνουμε σε αυτό το γεγονός. Είμαστε υποχρεωμένοι σε διάστημα λίγων ημερών να προσαρμοστούμε στις απαιτήσεις του Τσάμπιονς Λιγκ. Σήμερα (Δευτέρα)  ταξιδεύουμε στην Ουγγαρία για να προπονηθούμε μαζί με τη Σόλνοκ. Στο μυαλό μας, πλέον, υπάρχει μόνο ο αγώνας με τη Γιουγκ. Όλοι καταλάβαμε το λάθος που έγινε στον χαμένο τελικό του κυπέλλου Ελλάδας και σίγουρα στερήσαμε από τον Ολυμπιακό, από τον κόσμο και από εμάς του ίδιους ακόμη μία χαρά και ακόμη έναν τίτλο. Είναι καθαρά λάθος δικό μας, αλλά πρέπει να προχωρήσουμε παρακάτω. Έχουμε μπροστά μας μία μεγάλη πρόκληση για την οποία δουλεύουμε αδιάκοπα όλο τον χρόνο. Προκριθήκαμε στο Final Six του Τσάμπιονς Λιγκ για δεύτερη σερί χρονιά και πάμε στη Βουδαπέστη για να παρουσιάσουμε τον καλύτερό μας πρόσωπο. Όταν επιστρέψουμε στον Πειραιά θα κάνουμε τον απολογισμό της χρονιάς και για το τι έγινε στις εγχώριες διοργανώσεις αλλά και στο Τσάμπιονς Λιγκ. Όλα αυτά θα γίνουν με πολύ πιο καθαρό μυαλό  και ψυχραιμία ώστε να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα για να οργανώσουμε την επόμενη ημέρα».

«Η Γιουγκ είναι ακριβώς η ίδια ομάδα που αντιμετωπίσαμε στον περσινό τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Αυτό είναι και καλό και κακό. Το καλό είναι πως γνωρίζουμε το παιχνίδι της, το οποίο δεν έχει αλλάξει. Από την άλλη πλευρά σαν σύνολο είναι πιο ομοιογενές και κουβαλά την εμπειρία ενός επιπλέον χρόνου. Εμείς έχουμε αλλαγές και επιβάλλεται να δούμε τον προημιτελικό σαν να είναι ο τελικός. Για να διεκδικήσουμε το τρόπαιο πρέπει να ξεπεράσουμε το πρώτο εμπόδιο που είναι η Γιουγκ. Επαναλαμβάνω πως είναι πολύ σημαντικό το παιχνίδι της Πέμπτης,  που εάν σκεφτούμε τα επόμενα θα χάσουμε τον προσανατολισμό μας και αυτό δεν είναι σωστό».