Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Γιώργος Μορφέσης μιλώντας για το ξεκίνημα της προετοιμασίας της Εθνικής ομάδας γυναικών δήλωσε πως οι αθλήτριες του μπορούν σε μια ημέρα να ξεχνούν τις διαφορές που έχουν φορώντας το σκουφάκι των συλλόγων του, για το καλό της Εθνικής.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Σύμφωνα με τα δεδομένα που υπάρχουν στην ελληνική κοινωνία και τον ελληνικό αθλητισμό τα τελευταία χρόνια, οι ελληνικές Εθνικές ομάδες κάνουν ότι καλύτερο μπορούν και υπερβαίνουν τον εαυτό τους, όπως κάνουν και τα σωματεία. Ξεκινάμε ένα καινούργιο Ολυμπιακό κύκλο με μια πολύ μεγάλη διοργάνωση, τη δεύτερη μεγαλύτερη σε σπουδαιότητα μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Δε μου αρέσουν τα πολλά και τα μεγάλα λόγια. Θεωρώ πως οι κοπέλες και όλοι όσοι δουλεύουν για την Εθνική ομάδα είναι συνειδητοποιημένοι. Όλοι προσπαθούμε για το καλύτερο. Τα κορίτσια δίνουν και την ψυχή τους για την Εθνική ομάδα και κάτι τέτοιο θα γίνει και τώρα. Ξεκινάμε μια προετοιμασία στο πλαίσιο της συνεργασίας που θα υπάρξει με την κινεζική ομοσπονδία, μία από τις μεγαλύτερες στον κόσμο. Συμμετέχουμε σε μια κοινή προετοιμασία με την Εθνική Κίνας και σε ένα τουρνουά. Είναι πολύ σημαντικό να κάνουμε δυνατά παιχνίδια και να βγάλουμε συμπεράσματα για την κατάσταση που βρισκόμαστε. Είναι τελείως διαφορετικό το επίπεδο των Εθνικών ομάδων σε σχέση με την κατάσταση που μπορώ να δω όταν οι παίκτριες είναι στους συλλόγους τους και παίζουν στο ελληνικό ή στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα».

Για τη διάθεση που δείχνουν οι παίκτριες στο κάλεσμα της Εθνικής ομάδας ύστερα από τους δυνατούς τελικούς μεταξύ Ολυμπιακού και ΝΟ Βουλιαγμένης: «Έχω ζήσει πολλά χρόνια αυτή την ομάδα. Τα κορίτσια δίνουν και την ψυχή τους. Οποιαδήποτε ένταση που υπάρχει στα μεταξύ τους παιχνίδια με τους συλλόγους – που είναι καλό να υπάρχει στα πλαίσια της λογικής – ξεχνιέται την επόμενη μέρα. Είναι κάτι τρομερό που το βλέπουμε πάρα πολλές φορές. Έχει συμβεί πολλές φορές να ξεκινήσουμε την προετοιμασία αμέσως μετά τον 5ο τελικό του πρωταθλήματος που έχουν πέσει κορμιά και την επόμενη ημέρα να υπάρχει άμεση προσαρμογή στα καινούργια δεδομένα. Αυτό ζητάω από τις κοπέλες. Να αλλάξουν τη δισκέτα των συλλόγων και να βάλουν αυτή της Εθνικής ομάδας που είναι κάτι τελείως διαφορετικό»