Το αήττητο του Ολυμπιακού έλαβε τέλος στο Καρπενήσι, ύστερα από 125 νίκες εντός συνόρων και ο Θοδωρής Βλάχος μιλώντας στη Συνέντευξη Τύπου θέλησε να ταράξει τα νερά, κάνοντας λόγο για χαλαρότητα σε πολλά επίπεδα, όσον αφορά τους «ερυθρόλευκους».

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο τεχνικός του Ολυμπιακού στη συνέντευξη Τύπου:
«Αυτό που θέλω να πω είναι ότι δεν ήμασταν αντάξιοι των απαιτήσεων για έναν τελικό σήμερα, αν και για την Βουλιαγμένη έχει πολύ μεγάλη αξία αυτή η κατάκτηση του τελικού, εμείς ίσως να έχουμε χάσει λίγο την έννοια της αξίας ενός τελικού, ενός τίτλου, γιατί τα τελευταία χρόνια κατακτούμε τα πάντα.

Κάποια στιγμή θα γινόταν και αυτό. Νομίζω ότι πολλά συνέβησαν για να οδηγηθούμε σε αυτό το αποτέλεσμα. Σε αυτό, όμως, χωρίς να αναφερθώ στα περισσότερα, θα αναφερθώ μόνο στο ότι εμείς δεν ήμασταν καλοί, δεν είχαμε ούτε έναν παίκτη να διακρίνεται, και όσες φορές ήμασταν λίγο μπροστά στο σκορ, δεχθήκαμε πάρα πολύ εύκολα και «παιδικά» γκολ.

Θεωρώ ότι όπως έχω πει και άλλες φορές στη διάρκεια της χρονιάς, καθαρά η δική μας απόδοση διαμορφώνει το αποτέλεσμα ενός παιχνιδιού και σήμερα η Βουλιαγμένη έκανε αυτά που έπρεπε να κάνει. Υπερέβαλε εαυτό, αλλά εμείς ήμασταν πολύ κατώτεροι των περιστάσεων.

Τώρα ότι άλλα έχουν συμβεί, τα ξέρουμε και είμαστε γνώστες αυτών που έχουν συμβεί και ίσως αυτή η απώλεια του τίτλου να ενεργοποιήσει λίγο πιο πολύ όλους τους μηχανισμούς του Ολυμπιακού, κυρίως για το αντρικό πόλο, γιατί δυστυχώς τον τελευταίο καιρό επειδή κυριαρχούμε, έχουμε χαλαρώσει σε πάρα πολλά πράγματα, θεσμικά και διάφορα, τα οποία και να με ρωτήσετε δεν θα σας απαντήσω σε λεπτομέρειες που είναι όμως σημαντικά και ίσως να κάνουνε λίγο το ένα, λίγο το άλλο, λίγο το παρ’ άλλο να διαμορφώνουν μια κατάσταση που αν σε πετύχουνε σε κακή μέρα να γίνει αυτό που έγινε σήμερα. Ξανά συγχαρητήρια στη Βουλιαγμένη. Εμείς δεν αξίζαμε σήμερα μόνο για την απόδοσή μας να κατακτήσουμε το Κύπελλο και συνεχίζουμε».
Ο αρχηγός του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Δελακάς, σχολίασε: «Συγχαρητήρια στην ομάδα της Βουλιαγμένης. Σήμερα θεωρώ ότι είχαμε την χειρότερη εμφάνιση των τελευταίων ετών. Δεν δείξαμε καθόλου πάθος, δεν βγάλαμε καθόλου ενέργεια και χάσαμε αυτόν τον τίτλο. Νομίζω πως ήμασταν κακοί και σε κάποια μέρη του αγώνα στον παραπάνω και στον λιγότερο, νομίζω ότι δεν αξίζαμε αυτόν τον τίτλο. Συγχαρητήρια και πάλι στην ομάδα της Βουλιαγμένης».