Βιβή Έγκερς Κρητικού: Η μαχήτρια πρώην διεθνής κολυμβήτρια του Ηρακλή μοιράστηκε το… Γολγοθά της

by Μάνος Φυρογένης

Κάποτε τα έβαζε με τα χρονόμετρα και με περίσσια επιμονή και αρκετό κόπο, κατάφερνε να υπερβάλει εαυτόν, να χαμογελά. Η Βιβή Κρητικού έχει μάθει να αγωνίζεται από μικρό κορίτσι, παιδί του αθλητισμού. Στις πισίνες με το σκουφάκι του Ηρακλή κοιτούσε μόνο το τέλος της διαδρομής και τα έδινε όλα για να φτάσει πρώτη, να αναδειχθεί νικήτρια, να κάνει την προσπάθειά της να αξίζει. Τώρα όμως ο «μπαμπούλας» της χτύπησε την πόρτα και ήρθε η ώρα να δώσει την πιο κομβική κούρσα της ζωής της. Στέκεται στο βατήρα περήφανη, έτοιμη να κολυμπήσει, να τα δώσει όλα για να κερδίσει την την πιο σπουδαία αναμέτρηση, αυτή με την ίδια τη ζωή.

Η 24χρονη Βιβή Έγκερς Κρητικού, πρώην πρωταθλήτρια της κολύμβησης με τον Ηρακλή και μέλος της Εθνικής ομάδας στα κλιμάκια, βρήκε το ψυχικό θάρρος να μοιραστεί το πρόβλημα της υγείας της. Το 2024 ήταν επιθετικό προς τη Βιβή, άδικο. Διεγνώσθη με μία σπάνια μορφή καρκίνου τρίτου σταδίου στη γλώσσα και την 30η του Γενάρη αναμένεται να υποβληθεί σε γλωσσεκτομή για να αφαιρεθεί ο όγκος και πολλές άλλες επιμέρους επεμβάσεις όπως τραχειοτομή, παρεπόμενες της επίλυσης του προβλήματος υγείας της. Η αδικία δεν κοιτάζει ηλικίες, είναι μόλις 24 ετών, αθλήτρια για μια ζωή, δεν έπινε, δεν κάπνιζε όμως το καρκίνωμα της χτύπησε την πόρτα στην Ιντιανάπολις όπου ζει μαζί με το σύζυγό της Ντίλαν αφού αποφοίτησε στον τομέα της Εφαρμοσμένης Ιατρικής και Αποκατάστασης.

Ο δρόμος είναι μακρύς και πολυδάπανος και για αυτό αποφάσισε να δημιουργήσει μία καμπάνια ώστε να συγκεντρώσει κάποια χρήματα για να ανταπεξέλθει στις πολυδάπανες επεμβάσεις και θεραπείες, στα ιατρικά έξοδα εν γένει. Αλλά και να δεχτεί μηνύματα συμπαράστασης, να αντλήσει θάρρος, να θωρακίσει την κράση της και γεμίσει με αυτοπεποίθηση στο δύσκολο αγώνα που δίνει για την επιβίωση.

Κάθε ποσό μετράει και θα αποτελέσει τεράστια βοήθεια για τη Βιβή ώστε για να συνεχίσει να χαμογελά και να μαγειρεύει που τόσο πολύ αγαπά. Δεν είσαι μόνη σου μαχήτρια.

Δείτε περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ για το πως δύναται να συνεισφέρετε στον αγώνα που δίνει η Βιβή!

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA