Στο Πειραιά σήμερα το κλίμα ήταν χαρούμενο τα κορίτσια του Ολυμπιακού περίμεναν πως και πως το σήμα του Παυλίδη προκειμένου να πέσουν στην πισίνα και να ξεκινήσουν τις σκληρές προπονήσεις. Άλλωστε στο μυαλό όλων είναι η κατάκτηση την φετινή χρονιά του Ευρωπαϊκού που τόσο άδικα χάθηκε την περσινή χρονιά.

Το παρών έδωσαν όλες οι Ελληνίδες παίκτριες ενώ απουσίαζε η Κριστίν Ρόμπινσον η οποία λίγο νωρίτερα ενημέρωσε την ομάδα του Ολυμπιακού ότι σταματάει λόγω υποτροφίας την οποία πήρε από Πανεπιστήμιο του Καναδά.

Φιλιώ Μανωλιουδάκη:  «Σημαντικό να έχεις κίνητρο και στόχους»

«Καταρχήν καλή σεζόν να έχουμε όλοι και όλα τα τμήματα του Ολυμπιακού. Δεν θα έλεγα ότι μας αγχώνει γιατί είναι πολύ σημαντικό να έχεις κίνητρο και στόχους στην ομάδα. Εμείς όπως κάθε χρόνο έχουμε στόχο και το Final-4 στην Ευρώπη και τα κεκτημένα στην Ελλάδα. Νομίζω ότι είναι πολύ σημαντικό να ξέρεις ότι δουλεύεις για κάτι για να μπορείς να έχεις ψηλά τον πήχη και αυτό είναι το πιο όμορφο.

Προπόνηση δεν κάνω για τα κύπελλα που σηκώνω αλλά είναι πολύ όμορφο να κλείνει η σεζόν κατακτώντας κούπες και κάθε χρόνο για αυτό φιλοδοξούμε και για αυτό προσπαθούμε. Αυτή η χρονιά είναι πολύ σημαντική καθώς υπάρχει και το κύπελλο. Είναι ένα έξτρα κίνητρο για να κάνουμε και εμείς μια χρονιά ένα triple που δεν έχει γίνει ποτέ και οι στόχοι και οι προσδοκίες είναι πολύ μεγάλες.

Ο κόσμος είναι ο 8ος παίκτης μας. Περιμένω όπως και πέρυσι να είναι δίπλα μας γιατί μας βοήθησε πάρα πολύ ειδικά στην σειρά των τελικών που βρεθήκαμε με την πλάτη στον τοίχο, ήταν πολύ σημαντικό το έξτρα βοήθημα καθώς και στο Λαιμό είχε έρθει πολύς κόσμος και στο Παπαστράτειο ήταν γεμάτο και μπορ’ω να πω ότι έχουμε κερδίσει ένα μερίδιο στην καρδιά τους και τους ευχαριστώ πάρα πολύ.

Αλεξάνδρα Ασημάκη:  «Να συνεχίσουμε την πορεία που έχουμε»

«Οι προσωπικοί μου στόχοι πάνε πάντα παράλληλα με την ομάδα. Πλέον όταν κλείσει αυτή η τριετία θα έχω κλείσει μια εξαετία στον Ολυμπιακό οπότε δεν θεωρούμε καινούργια. Δεν είμαι τόσο παλιά καραβάνα όσο η Φιλιώ και η Άλκηστη αλλά είμαι από τις παλιές πράγμα που μου αρέσει. Εύχομαι την επόμενη τριετία η ομάδα να συνεχίσει την ΄πορεία που είχε την προηγούμενη καθώς είχαμε μια πάρα πολύ καλή πορεία. Όταν είχα έρθει στον Ολυμπιακό και είχα μιλήσει με τον κ. Κουντούρη τον Πρόεδρο και τον κ. Δαλέζιο μου είχαν πει ότι ο στόχος της ομάδας ήταν σαφώς να εδραιωθεί στην Ελλάδα και στην Ευρώπη πράγμα που αυτή η ομάδα την πέτυχε οπότε στόχος για την ομάδα μου την επόμενη τριετία είναι να χτυπήσουμε  κάθε πανελλήνιο πρωτάθλημα, μια συνεχή παρουσία στο Final-4 όπως έχουμε πετύχει και ένας Ευρωπαϊκός τίτλος.

Σαφέστατα και η πίεση είναι μεγάλη. Όταν είσαι αθλητής αυτό υπάρχει πόσω μάλλον όταν είσαι στον Ολυμπιακό που είναι ένα τόσο μεγάλο σωματείο γιατί οι στόχοι είναι ότι υψηλότερο υπάρχει. Σίγουρα υπάρχει πίεση αλλά αυτή είναι η δουλειά μας και αυτό πρέπει να μάθουμε να κάνουμε και μαθαίνεις να το διαχειρίζεσαι μέσα από την εμπειρία και μέσα από την προπόνηση. Η προπόνηση σε κάνει να έχεις την ψυχραιμία, το καθαρό μυαλό και μέσα από την πίεση που έχουν οι απαιτήσεις να βγάζεις το καλύτερο.

Είναι σαφέστατα πολύ σημαντικό να παίζεις με Ελληνίδες παίκτριες και να αρχίζεις να χτίζεις και από κάτω με τις μικρότερες για να υπάρχει μέλλον. Από αυτή την ομάδα κάποια κορίτσια δεν θα παίζουν, εγώ δεν θα παίζω κάποια στιγμή και ο Ολυμπιακός πρέπει να συνεχίσει να έχει μέλλον. Πραγματικά έχουμε μια πάρα πολύ δυνατή ομάδα και μάλιστα και την περσινή Ιταλίδα σαν δικιά μας εγώ τη νιώθω οπότε προχωράμε έτσι».

Άλκηστη Αβραμίδου:  «Όσο πιο ψηλά γίνεται»

«Πρώτα οι στόχοι της ομάδας είναι να διακριθούμε όλες μαζί και να πάμε όσο πιο ψηλά γίνεται στην Ευρώπη, δηλαδή στόχος μας είναι ουσιαστικά το Final 4, και το πρωτάθλημα και το Κύπελλο, και πηγαίνοντας καλά θα διακριθούμε και ατομικά. Είμαι σίγουρη.

Γενικά φάνηκε ότι έχουμε πολλά ψυχικά και πνευματικά αποθέματα και δυνατότητες εννοείται απλά νομίζω ότι εκεί όπου κρίθηκε το πρωτάθλημα πέρυσι ήτανε πιο πολύ ψυχολογικά και πνευματικά αποθέματα να έχεις, θεωρώ ότι έχουμε πολύ καλές βάσεις, έχουμε ταλέντο, έχουμε εμπειρία. Κάθε χρόνο γινόμαστε και πιο δυνατή ομάδα, οι μικρές που έρχονται παίρνουν περισσότερες εμπειρίες και μπορούν να βοηθήσουν την ομάδα πιο πολύ. Πιστεύω πολύ στην ομάδα.

Πάρα πολύ, στα τρία τελευταία, σε όλα τα παιχνίδια μας βοήθησε αλλά εκεί που το είχαμε περισσότερο ανάγκη που ήταν στα τρία τελευταία παιχνίδια γιατί το κάθε ένα για εμάς σήμαινε ότι μας έφερνε πιο κοντά στο πρωτάθλημα, ήταν σαν να μας έδινε μια ώθηση και μας έδειξε πόσο πολύ το πιστεύουνε, οπότε το πιστέψαμε και εμείς μαζί τους».

Νίκη Βασιλείου