Το τείχος της Ιωάννας

by Aquafeed 24

Σε στιγμές που όλοι στο κολυμβητήριο Ιάσων Ζηργάνος κοιταζόμασταν με εκείνο το βλέμμα που υποδηλώνει ότι τώρα όλα έχουν τελειώσει, το κόκκινο σκουφάκι με το νούμερο #1 της Ελλάδας είχε άλλη άποψη.

Τόσο στην κανονική διάρκεια όταν η Εθνική ομάδα βρισκόταν ανά περιόδους πίσω με δύο γκολ, με καθοριστικότερη εκείνη στο τέταρτο οκτάλεπτο όπου η Ελλάδα ήταν πίσω με 9-7, όσο και στη διαδικασία των πέναλτι.

Στην ψυχοφθόρο διαδικασία η Ιωάννα δεν άφησε τις Ρωσίδες να βάλουν νωρίς την ταφόπλακα, καθώς στο 4-4 και μετά την εύστοχη ρίψη της Ελευθεριάδου απέκρουσε το πέναλτι της Βακίτοβα, ενώ έπειτα έπιασε δύο σερί πέναλτι, δίνοντας τεράστια ανακούφιση στους 3.000 Έλληνες του Βόλου. Παρόλα αυτά, η Ελλάδα κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο, έχοντας όμως ως σημείο αναφοράς την τερματοφύλακα της.

Η Ιωάννα Σταματοπούλου δήλωσε μετά τον τελικό: «Είναι πολύ μεγάλη επιτυχία το ασημένιο μετάλλιο. Πιστεύω πως η ομάδα μας άξιζε το χρυσό, αλλά τα πέναλτι είναι ρώσικη ρουλέτα. Ήμασταν άτυχες. Έχουμε όμως μέλλον. Αυτή ήταν και η τελευταία μου συμμετοχή στα ηλικιακά τμήματα της Εθνικής ομάδας, όπως και για άλλες παίκτριες της ομάδας. Μας αφήνει μια γλυκόπικρη γεύση, όμως τα όνειρα για το μέλλον συνεχίζονται».

You may also like

Leave a Comment

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA