Σε στιγμές που όλοι στο κολυμβητήριο Ιάσων Ζηργάνος κοιταζόμασταν με εκείνο το βλέμμα που υποδηλώνει ότι τώρα όλα έχουν τελειώσει, το κόκκινο σκουφάκι με το νούμερο #1 της Ελλάδας είχε άλλη άποψη.

Τόσο στην κανονική διάρκεια όταν η Εθνική ομάδα βρισκόταν ανά περιόδους πίσω με δύο γκολ, με καθοριστικότερη εκείνη στο τέταρτο οκτάλεπτο όπου η Ελλάδα ήταν πίσω με 9-7, όσο και στη διαδικασία των πέναλτι.

Στην ψυχοφθόρο διαδικασία η Ιωάννα δεν άφησε τις Ρωσίδες να βάλουν νωρίς την ταφόπλακα, καθώς στο 4-4 και μετά την εύστοχη ρίψη της Ελευθεριάδου απέκρουσε το πέναλτι της Βακίτοβα, ενώ έπειτα έπιασε δύο σερί πέναλτι, δίνοντας τεράστια ανακούφιση στους 3.000 Έλληνες του Βόλου. Παρόλα αυτά, η Ελλάδα κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο, έχοντας όμως ως σημείο αναφοράς την τερματοφύλακα της.

Η Ιωάννα Σταματοπούλου δήλωσε μετά τον τελικό: «Είναι πολύ μεγάλη επιτυχία το ασημένιο μετάλλιο. Πιστεύω πως η ομάδα μας άξιζε το χρυσό, αλλά τα πέναλτι είναι ρώσικη ρουλέτα. Ήμασταν άτυχες. Έχουμε όμως μέλλον. Αυτή ήταν και η τελευταία μου συμμετοχή στα ηλικιακά τμήματα της Εθνικής ομάδας, όπως και για άλλες παίκτριες της ομάδας. Μας αφήνει μια γλυκόπικρη γεύση, όμως τα όνειρα για το μέλλον συνεχίζονται».