Θ. Βλάχος στο #AQF24: «Συνήθως λέω ότι πήραμε ό,τι αξίζαμε, αλλά πιστεύω ότι αξίζαμε κάτι παραπάνω»!!

by Δέσποινα Μπαλαχτάρη

Ακόμη ένα μεγάλο τουρνουά «έκλεισε» για την Εθνική Ανδρών με την κατάκτηση της 5η θέσης στην Ευρώπη. Η «Επίσημη Αγαπημένη» τα έδωσε όλα αυτό το καλοκαίρι, μπαίνοντας σε μεγάλες μάχες και διεκδικώντας κάθε παιχνίδι μέχρι τέλους.

Μία ομάδα με πολλά νέα πρόσωπα, ανανεωμένη, έδειξε σοβαρότητα καθ’ όλη τη διάρκεια της διοργάνωσης τόσο στους ομίλους, στα νοκ άουτ αλλά και στα παιχνίδια της κατάταξης, όπου ξεπεράστηκαν τα διόλου ευκαταφρόνητα εμπόδια του Μαυροβουνίου και της Γαλλίας. Το #Aquafeed24 που βρέθηκε και πάλι στο κολυμβητήριο μίλησε με τον αρχιτέκτονα της ομάδας Θοδωρή Βλάχο, ο οποίος έδωσε την δική του οπτική για τα όσα διαδραματίστηκαν στο Σπλιτ.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός έδωσε αρχικά συγχαρητήρια στην Εθνική Γυναικών για το σπουδαίο της κατόρθωμα με την κατάκτηση της δεύτερης θέσης, ενώ εξήγησε το πως εκείνος βλέπεις την συνολική πορεία του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, με τα καλά, τα κακά αλλά και το μέλλον που έχει η «Γαλανόλευκη».

Ο Θοδωρής Βλάχος στο #AQF24 και την Εβίνα Καραμανλή:

«Καταρχάς, θα ήθελα να συγχαρώ θερμά την γυναικεία μας ομάδα για την κατάκτηση του Ασημένιου μεταλλίου. Ένα μεγάλο μπράβο σε όλο το επιτελείο, τους συνεργάτες και φυσικά στα κορίτσια… πέτυχαν κάτι πολύ σπουδαίο εδώ στο Σπλιτ, έφτασαν μια ανάσα από την κορυφή και μόνο ελπίδες μας προσφέρουν για το μέλλον! Πολλά συγχαρητήρια και από μένα προσωπικά και από όλη την ομάδα των ανδρών!

Από το τελευταίο μας παιχνίδι με την Γαλλία έχουν περάσει 15 μέρες, η πρεμιέρα είναι πάντα περίεργη για πολλές ομάδες – και η αλήθεια είναι πως ήμασταν το φαβορί στην πρεμιέρα. Η Γαλλία είναι μια ομάδα που προσπαθεί να εξελιχθεί και να φέρει μεγάλες νίκες και εμάς παραλίγο να τα καταφέρει. Δεν ήμασταν ευχαριστημένοι με το αρχικό αποτέλεσμα και γενικότερα το πως δείξαμε σε αυτό το πρώτο ματς – δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι. Στην πορεία υπήρξαν ευκαιρίες και όλοι γνωρίζουμε τι συνέβη και το που φτάσαμε. Όμως, φτάνοντας στο τέλος, νομίζω ότι από την στιγμή που δεν καταφέραμε να μπούμε στην τετράδα και να διεκδικήσουμε τον στόχο μας και το μετάλλιο, το ότι παίξαμε δύο πολύ καλά παιχνίδια – με πολλή διάθεση, όρεξη και πειθαρχία στον αγώνα, είχαμε δύο καλά ματς δηλαδή απέναντι στο Μαυροβούνιο και την Γαλλία – είναι πολύ ενθαρρυντικό. Ας μην ξεχνάμε ότι στο Σπλιτ ήρθαμε με 5 νέα πρόσωπα στην ήδη ανανεωμένη ομάδα που ήταν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Αυτό δείχνει ότι και με τις αλλαγές και διαφοροποιήσεις η ομάδα παραμένει στο υψηλό επίπεδο… έγιναν λάθη από όλους μας, έχουμε χρόνο να τα δούμε και να τα μελετήσουμε και να παρουσιαστούμε στην επόμενη διοργάνωση όσο καλύτεροι γίνεται.

Δεν μου αρέσει να μιλάω υποθετικά – τι θα είχε γίνει δηλαδή αν είχαμε κερδίσει τον πρώτο αγώνα με την Γαλλία. Αυτό ήταν το αποτέλεσμα, με αυτό πορευθήκαμε, πολλά θα μπορούσαν να είχαν γίνει – δεν ωφελεί κάπου να μιλήσουμε με αυτή την βάση. Συνήθως λέω ότι πήραμε ό,τι αξίζαμε, αλλά πιστεύω ότι αξίζαμε κάτι παραπάνω εδώ στο Σπλιτ. Είχαμε μερικά πολύ καλά παιχνίδια, αλλά είχαμε και ένα μέτριο παιχνίδι, με έναν πολύ καλύτερο αντίπαλο εκείνη την μέρα από εμάς – την Ισπανία – και αυτό μας στοίχισε τον αποκλεισμό μας από τους 4. Φεύγουμε με μια γλυκόπικρη γεύση, γιατί ναι μεν δεν διεκδικήσαμε ένα μετάλλιο, αλλά μείναμε πολύ κοντά στις κορυφαίες ομάδες, που πάει να πει ότι «κάτι» έχουμε, θα συνεχίσουμε και θα το εκμεταλλευτούμε για την συνέχεια. 

Υπήρχαν και καλές και κακές μέρες για όλους τους παίκτες, για όλους μας δηλαδή. Είναι πολύ άμεσο να κάνουμε έναν προσωπικό απολογισμό για τον κάθε έναν, νομίζω το τελικό αποτέλεσμα αποτυπώνει τι συνέβη γενικότερα στο Σπλιτ. Δεν είμαστε ευχαριστημένοι που δεν βρισκόμαστε στην 4άδα – ο στόχος τα τελευταία χρόνια είναι κάθε φορά αυτός. Φεύγουμε όμως με μια καλή εικόνα, με ψηλά το κεφάλι και θετικές σκέψεις για την συνέχεια, δεν μπορώ να προσθέσω κάτι άλλο τώρα. Τις επόμενες μέρες σίγουρα θα μελετήσουμε καλύτερα τα δεδομένα, θα βγάλουμε τα κατάλληλα συμπεράσματα κλπ». \

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Aquafeed24.com (@aquafeed24)

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA