Τάσος Πυρπυρής στο #AQF24: «Χτίζουμε μέσα από κάθε διοργάνωση, έως το Παρίσι 2024»!

by ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΡΑΓΚΑΚΗΣ

Ένα συγκλονιστικό τουρνουά ολοκληρώθηκε για την Εθνική Ομάδα, πραγματικά συγκλονιστικό. Σπουδαίο ταξίδι, σπουδαίες εμφανίσεις και ένα βαρύτιμο μετάλλιο τον λαιμό για όλη την αποστολή.

Μετά το παιχνίδι με την Ισπανία όπου σε κάποιες λεπτομέρειες δεν ήρθε το χρυσό, η ομάδα της Αλεξίας Καμμένου έφτασε με κάθε επισημότητα στο δεύτερο σκαλί της Ευρώπης, μετά το 2018.

Αμέσως μετά τη λήξη του τελικού, Ελλάδα – Ισπανία, όπου το #AQF24 βρέθηκε σε ακόμη ένα τεράστιο παιχνίδι και παρακολούθησε εκ του σύνεγγυς την τεράστια προσπάθεια που κατέβαλε η «Επίσημη Αγαπημένη» στον αγώνα για το Χρυσό, μίλησε με τις πρωταγωνίστριες και του συντελεστές. Η απεσταλμένη του #Aquafeed24, Εβίνα Καραμανλή, μίλησε με τον Τάσο Πυρπυρή, τον άμεσο συνεργάτη της Αλεξίας Καμμένου, για όλα. Ο Τάσος Πυρπυρής, ο οποίος είναι ένας από τους ανθρώπους που δούλεψε πάρα πολύ μαζί με την ομοσπονδιακή προπονήτρια για να φτάσει η Εθνική στο βάθρο, μίλησε για το παιχνίδι της Εθνικής κόντρα στην έμπειρη Ισπανία, το βραβείο MVP της Ελευθερίας Πλευρίτου, αλλά και τον… δρόμο της Ελλάδας έως τον απόλυτο στόχο των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024.

Ο Τάσος Πυρπυρής στο #AQF24:

«Ο αγώνας δεν ξεκίνησε περίεργα – ξεκίνησε άσχημα για εμάς. Κι αυτό γιατί δεν μπήκαμε απόλυτα συγκεντρωμένοι όπως θα έπρεπε, κι όπως είχαμε μπει μέχρι τώρα στα προηγούμενα παιχνίδια. Παρόλα αυτά τα κορίτσια έδειξαν χαρακτήρα, απέναντι σε μια ομάδα σίγουρα πιο έμπειρη σε μεγάλους τελικούς, Ολυμπιακών Αγώνων, Παγκόσμιων Πρωταθλημάτων, Ευρωπαϊκών κλπ. Κατάφεραν και έφεραν το παιχνίδι στο 6-6, βρήκαν την αυτοπεποίθησή τους, βελτιώθηκαν στην άμυνα – δεν ήμασταν ωστόσο πολύ καλοί στην επίθεση. Είχαμε ορισμένα προβλήματα σε αυτό τον τομέα και γι’ αυτό τον λόγο ήρθε και η ήττα. Ήταν καλύτερη η Ισπανία και δικαίως πήρε την πρωτιά. Για εμάς είναι μια τεράστια εμπειρία… ο πρώτος τελικός για πολλά κορίτσια και έχουμε πολλά ακόμα μπροστά μας. Ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα και ένα ευρωπαϊκό, του χρόνου, οπότε μόνο ψηλά μπορούμε να κοιτάμε και πραγματικά αξίζει ένα τεράστιο μπράβο και ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στα κορίτσια. Γιατί 3 μήνες τώρα έδωσαν και την ψυχή τους, από την προετοιμασία την 1η Ιουνίου μέχρι και σήμερα στον τελευταίο αγώνα. Σε δύο διοργανώσεις κατάφεραν να συμμετάσχουν σε έναν μεγάλο τελικό και να αποκομίσουν ένα μετάλλιο… Αξίζει επίσης ένα μεγάλο μπράβο, σε όλους τους συνεργάτες της Εθνικής Γυναικών, τον προπονητή κολύμβησης κο Αθυμαρίτη, τον προπονητή ενδυνάμωσης κο Μιχάλη Βλάχο, την γιατρό Κρυσταλία Διαμαντίδη, τον διατροφολόγο μας Νίκο Καφετζόπουλο, όλους τους προπονητές των υπόλοιπων Εθνικών ομάδων – την ηλικιακών ομάδων που διακρίθηκαν επίσης φέτος – την Ευτυχία Καραγιάννη, τον Γιώργο Τσόκα, την Κατερίνα Οικονομοπούλου, την Άννα Χατζηγιωργάκη, όλοι έβαλαν το λιθαράκι τους σε αυτή την επιτυχία! Η Αλεξία Καμμένου, εγώ, ο φυσιοθεραπευτής μας Σταμάτης Φώτογλου, η Εύη Μωραϊτίδου – που την ευχαριστούμε θερμά για την βοήθειά της σε όλα… όλοι δώσαμε τον εαυτό μας στην Εθνική. 

Το ότι η Ελευθερία Πλευρίτου αναδείχθηκε ως η πολυτιμότερη παίκτρια του Ευρωπαϊκού μιλάει από μόνο σαν διάκριση… Για μένα θα έπρεπε και η καλύτερη τερματοφύλακας της διοργάνωσης να είναι Ελληνίδα. Παρόλα αυτά, το βραβείο της Ελευθερίας αποδεικνύει πόσο καλά έπαιξε η ομάδα μας σε όλα τα παιχνίδια του Ευρωπαϊκού. Το μέλλον της ανήκει στο 100% και ούτως ή άλλως μιλάμε για μια ομάδα με τον μικρότερο μ.ο. ηλικίας και μεγαλύτερη παίκτρια την αρχηγό μας που είναι 27 ετών. 

Στόχος ήταν και παραμένει πάντα να πάρουμε την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι 2024. Αυτός ήταν ο στόχος με τον οποίο εκκινήσαμε και αναλάβαμε αυτή την ομάδα με την Αλεξία. Απλά, στον δρόμο μέχρι τον τελικό μας στόχο υπάρχουν αρκετές διοργανώσεις, στις οποίες η ομάδα πρέπει να ανεβαίνει επίπεδο – που ήδη το κάνει – φτάνοντας να διεκδικήσει τελικά την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς, ως φαβορί και όχι ως αουτσάιντερ. Για να γίνει αυτό λοιπόν, πρέπει να χτίζουμε μέσα από κάθε διοργάνωση τον χαρακτήρα μας. Τα κέρδη είναι αυτά… μαζί με την εμπιστοσύνη, την πίστη που δείξαμε στα κορίτσια, την πίστη που έχουν πλέον στον εαυτό τους και τις δυνατότητές τους και στο που μπορούν να φτάσουν. Μέσα από αυτό, στις διοργανώσεις που έρχονται, θα κοιτάξουμε όλοι να πάρουμε την πρόκριση για το Παρίσι. Αυτό που μάθαμε; Όπως μέσα από όλους τους αγώνες, μαθαίνουμε από τα λάθη μας. Και από τον τελικό και από τα προηγούμενα παιχνίδια. Θα τα δούμε όλα εν καιρώ με ηρεμία, τώρα τα κορίτσια προέχει να ξεκουραστούν και να πάνε στους συλλόγους τους. Να ευχαριστήσουμε τέλος, και να πούμε ένα μεγάλο μπράβο, στους προπονητές των συλλόγων και των σωματείων, στα οποία τα κορίτσια της Εθνικής μας βρίσκονται όλο τον χρόνο και φέρουν ένα τεράστιο μερίδιο στην δουλειά που περιέχεται για αυτή την επιτυχία»!

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA