Πολύ πιο σοβαρά από ότι αρχικά έδειχναν είναι τα πράγματα για την κατάσταση της υγείας του Σάντρο Σούκνο, καθώς όπως ανακοίνωσε η Προ Ρέκο, ο Κροάτης δεν θα αγωνιστεί ξανά την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο λόγω των καρδιακών προβλημάτων που αντιμετωπίζει.

Ο Κροάτης σούπερ σταρ είχε διαγνωσθεί με προβλήματα στην καρδιά πριν την έναρξη της σεζόν στην Ιταλία, στα καθιερωμένα ιατρικά τεστ και αρχικά είχε ανακοινωθεί ότι θα αργήσει να ενσωματωθεί στην Προ Ρέκο.

Ωστόσο, ύστερα από ενδελεχείς εξετάσεις στη Ρώμη από τον ιατρό Πάολο Ζεπίλι, διαπιστώθηκε ότι υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για τον παίκτη και ότι δεν πρέπει να αγωνιστεί ξανά φέτος, ενώ υπάρχει ορατός φόβος για πρόωρο τέλος της καριέρας του.

Η Προ Ρέκο μέσω του προέδρου της, Μαουρίτσιο Φελούγκο, υποστήριξε ότι πάντα με γνώμονα την υγεία των αθλητών της αποφάσισε να μη ρισκάρει πιθανή συμμετοχή του Σούκνο σε Ιταλία και Ευρώπη, κάτι που ναι μεν αποδυναμώνει την ομάδα του Βλάντο Βουγιασίνοβιτς, ωστόσο πιστεύει ότι ο οργανισμός της πρωταθλήτριας της χώρας θα αντεπεξέλθει.

Θεωρητικά, ο Σούκνο μπορεί να αγωνιστεί με την εθνική Κροατίας, μόνο αν το ιατρικό επιτελείο των Κροατών αναλάβει την ευθύνη για αυτό, μια ευθύνη που η Προ Ρέκο δεν ήθελε με τίποτα να πάρει.

Βέβαια, αυτό το ενδεχόμενο μοιάζει μακρινό και πιο κοντινό είναι το σενάριο η υδατοσφαίριση να χάσει έναν από τους κορυφαίους αστέρες της πρόωρα.