Στο 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Πειραιά, η Εθνική μας Ομάδα Υδατοσφαίρισης Ανδρών

by ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΡΑΓΚΑΚΗΣ

Ξεχωριστές στιγμές γεμάτες αγάπη και παιδικό αυθορμητισμό έζησαν ο Ομοσπονδιακός Τεχνικός της Εθνικής Υδατοσφαίρισης Ανδρών Θοδωρής Βλάχος, οι διεθνείς μας, Γιάννης Φουντούλης, Κωνσταντίνος Γενηδουνιάς, Γιώργος Δερβίσης, Μάνος Ζερδεβάς, Αλέξανδρος Παπαναστασίου και ο μάνατζερ της Γιώργος Μαργιούκλας, στο 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Πειραιά.

Το κλιμάκιο της Εθνικής μας ομάδας υποδέχτηκαν μαθητές και εκπαιδευτικό προσωπικό με μια τεράστια αγκαλιά και ευχές για τις άγιες μέρες των Χριστουγέννων. Οι διεθνείς μας πρόσφεραν συμβολικά Χριστουγεννιάτικα δώρα στα υπέροχα παιδιά, τα όποια συμμετείχαν σε ψυχοκινητικά παιχνίδια και έπαιξαν διάφορα μουσικά όργανα, εισπράττοντας το θερμό χειροκρότημα όλων.  Στη συνέχεια, οι αθλητές μας ξεναγήθηκαν από τους δασκάλους στους χώρους του σχολείου και είχαν την ευκαιρία να μάθουν για την καθημερινότητα παιδιών και εκπαιδευτικών σε ένα ειδικό σχολείο, αλλά και για τις υπάρχουσες ελλείψεις, όπως ο σύγχρονος εξοπλισμός εκγύμνασης, καθώς η γυμναστική  αποτελεί σημαντικό κεφάλαιο για την καθημερινότητα και την υγεία των παιδιών.

Η φιλοξενία στο 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Πειραιά μας έδωσε απλόχερα την χαρά να  κατανοήσουμε τις ανάγκες, τις δυσκολίες, την μοναδικότητα και τα ταλέντα των παιδιών στο φάσμα του αυτισμού. Μας οδήγησε να επαναπροσδιορίσουμε μέσα μας την έννοια της συμπερίληψης, φέρνοντας για ακόμα μια φορά στο προσκήνιο την συζήτηση πως η ανάγκη για μια κοινωνία αλληλεγγύης είναι επιτακτική.

Η διευθύντρια κα. Άννα Τηλιακού που υποδέχθηκε εγκάρδια από την πρώτη στιγμή τους εκπροσώπους της «γαλανόλευκης» έστειλε το δικό της μήνυμα: «Σας ευχαριστούμε που αποτελείται έναν κρίκο στην αλυσίδα αλληλεγγύης και αποδοχής της διαφορετικότητας. Η συνέχιση μιας συνεργασίας με πιο μόνιμο χαρακτήρα με το σχολείο μας, θα ήταν ευχής έργον. Ενόψει των εορτών ευχόμαστε σε εσάς και στις οικογένειες σας υγεία, ψυχική ανεκτικότητα και στην ομάδα ελπιδοφόρες νίκες».

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA