Στις όχθες του ποταμού Χόρναντ

by Aquafeed 24

Αν σκεφτείς Σλοβακία, η λέξη Μπρατισβλάβα έρχεται πρώτη. Το Κοσίτσε δεν είναι το ίδιο γνωστό στο ευρύ κοινό, αλλά είναι πιο δημοφιλής προορισμός. Μια πόλη που αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Σλοβακίας μετά την Μπρατισλάβα. Χτισμένη στο ανατολικό κομμάτι της χώρας, φιλοξενεί 235.000 κατοίκους και αποτελεί το κυριότερο διοικητικό, βιομηχανικό, εμπορικό και πνευματικό της ανατολικής Σλοβακίας. Είναι μια από τις πιο παλιές πόλεις -δημιουργήθηκε το 1243 από Γερμανούς- και φέρει πλούσια ιστορία. Γνώρισε επιθέσεις από πολλούς κατακτητές γι αυτό και η αρχιτεκτονική του αποτελεί μείγμα πολλών αρχιτεκτονικών τεχνικών μαζί. Υπήρξε Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2013, μαζί με την Μασσαλία.

Εκεί ταξιδεύει το πρωί της Τετάρτης η Βουλιαγμένη, με την Αλεξία Καμμένου να πηγαίνει σε αυτή τη δύσκολη αποστολή με το μυαλό της ήρεμο (Όσο μπορεί να είναι ήρεμος ένας προπονητής φυσικά) καθώς όλες οι αθλήτριες είναι στη διάθεσή της. Θα τις χρειαστεί όλες, αναμφίβολα, καθώς ο όμιλος της Euroleague είναι ο πιο δύσκολος. Στη χρονιά που ο ΝΟΒ ενισχύθηκε εντυπωσιακά, η ομάδα δεν είχε ευνοϊκή κλήρωση και οφείλει να παλέψει με τον κορυφαίο ευρωπαϊκό σύλλογο στις γυναίκες αυτή τη δεκαετία, τη Σαμπαντέλ, αλλά και την κάτοχο του Σούπερ Καπ Ευρώπης, Ντουναΐσβάρος. Στο κάδρο, επιτρέψτε μας, να τοποθετήσουμε και την ιταλική Ραπάλο, όχι μόνο λόγω αγωνιστικής αδυναμίας στη Τζούλια Έμολο, αλλά γιατί είναι μια ομάδα που έφτασε ως τον τελικό του Coppa Italia αποκλείοντας την ισχυρή Οριζόντε Κατάνια.

Η ελληνική ομάδα την οποία θα συνοδεύσει ο Αρτίν Ελμισιάν μπαίνει στη μάχη στις 25/1 με αντίπαλο την Ντουναϊσβάρος και ώρα 11:30 το πρωί οπότε οι συνθήκες της πρεμιέρας είναι εξ αρχής δύσκολες. Πρωί και Ντουναΐσβάρος, δηλαδή μια ομάδα που κολυμπάει πολύ, δεν είναι ότι καλύτερο για πρώτη επαφή, οπότε ο ΝΟΒ οφείλει να είναι σε επαγρύπνηση και να σηκωθεί πριν λαλήσει ο κόκορας για πρωινό.

Την ίδια μέρα το απόγευμα η ομάδα της Καμμένου αντιμετωπίζει την Ολύμπια Κοσίτσε που διάλεξε να βάλει τέτοια ώρα αυτό το παιχνίδι για να λάμψει δια της παρουσίας της η Άσλει Τζόνσον και να προσελκύσουν τους Σλοβάκους στην πισίνα.

Στις 26/1 η Βουλιαγμένη θα δώσει το σημαντικότερο παιχνίδι της στις 18:00 κόντρα στη Σαμπαντέλ, επομένως η προπονήτρια του ΝΟΒ έχει ένα ολόκληρο πρωινό για να προετοιμάσει τις αθλήτριες της για το μεγάλο ντέρμπι.

Ελπίζοντας όλα να έχουν πάει καλά, δηλαδή μια ήττα στη χειρότερη περίπτωση, ο ΝΟΒ στις… 10:00 το πρωί της Κυριακής θα παίξει με τη Ραπάλο. Σε ένα τέτοιο παιχνίδι όλα μπορεί να συμβούν και η κούραση από το προηγούμενο απόγευμα θα επηρεάσει. Ευχή όλων, η Βουλιαγμένη να έχει ξεμπερδέψει το Σάββατο με την πρόκριση.

Έτσι ίσως βρεθεί λίγος χρόνος για επίσκεψη στα μοναδικά μνημεία της πόλης, όπως ο Καθεδρικός της Αγίας Ελισάβετ, το Singing Fountain και τα δρώμενα του, αλλά και το Παλάτι (Jakabov Palác).

Το ρόστερ που έχει δηλώσει η Βουλιαγμένη στη Euroleague: 

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA