4 μήνες πριν τις Πανελλαδικές άλλαξε η μοριοδότηση των αθλητών

by Aquafeed 24

Με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή από τον υπουργό Παιδείας Κ. Γαβρόγλου, τροποποιούνται οι διατάξεις του νόμου 2725/1999 αναφορικά με τις παροχές που δίνονται  σε διακεκριμένους αθλητές για την εισαγωγή στην  τριτοβάθμια εκπαίδευση και συγκεκριμένα επανακαθορίζεται η σχετική μοριοδότησή τους.

Παρέχεται η δυνατότητα εισαγωγής τους σύμφωνα με τη σειρά προτίμησής τους στο μηχανογραφικό κατά φθίνουσα σειρά μορίων και εφόσον συγκεντρώνουν αριθμό μορίων ίσο με το 90% του αριθμού μορίων του τελευταίου εισαχθέντος. Ορίζεται αναλυτική μοριοδότηση ανάλογα με τις διακρίσεις, ενώ όλοι οι διακριθέντες εισάγονται καθ’ υπέρβασιν του αριθμού εισακτέων, κατά 20% στα ΤΕΦΑΑ και κατά 4,5% σε άλλη σχολή/τμήμα.

Το χειρότερο σε αυτό είναι ότι τίθεται σε ισχύ από φέτος και θα επηρεάσει τα παιδιά που δίνουν σε λίγους μήνες Πανελλήνιες εξετάσεις. Ενδεχομένως υπό αυτές τις προϋποθέσεις πολλές οικογένειες και τα παιδιά τους να είχαν αποφασίσει διαφορετικά τι δρόμο θα ακολουθήσουν. Παράλληλα, μειώνεται το μπόνους από τα σχολικά πρωταθλήματα και επίσης μειώνεται το ποσοστό των εισαχθέντων με μπόνους αθλητών από 4,5% σε 3%.

Πολλά παιδιά μάλιστα που θα ήθελαν να δοκιμάσουν με το 10%, τώρα απογοητεύονται και ενδεχομένως να μη δώσουν καν εξετάσεις.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA