Σκληρή αντιπαράθεση έχει ξεσπάσει μεταξύ της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος και της ιστοσελίδας, gazzetta.gr, ύστερα από δημοσίευμα της δεύτερης με τίτλο «Κύριε Διαθεσόπουλε, παραιτηθείτε».

Στο εν λόγω δημοσίευμα που μπορείτε να διαβάσετε ΕΔΩ, η συντάκτρια ρίχνει ευθύνες στο ΔΣ της ΚΟΕ ότι έθεσε τον τραυματία και σε σοβαρή κατάσταση καταδύτη, Ανδρόγεω Σαμψάκη, εκτός Εθνικής ομάδας μια μόλις ημέρα μετά τον τραυματισμό του, χωρίς ωστόσο αυτή η απόφαση να δημοσιευθεί πουθενά.

Η ΚΟΕ απάντησε στο δημοσίευμα με πύρινη γλώσσα, επιστρέφοντας τους χαρακτηρισμούς και διαψεύδοντας τον ισχυρισμό της δημοσιογράφου.

Αφού διαβάσετε το δημοσίευμα του gazzetta.gr, δείτε και την ανακοίνωση της ΚΟΕ.


Η απάντηση της ΚΟΕ: 

Από το ΔΣ της ΚΟΕ, εκδόθηκε σήμερα (10/10/17) η παρακάτω ανακοίνωση:

Το σημερινό (10/10) κατάπτυστο δημοσίευμα της Ιστοσελίδας Gazzetta, με τον τίτλο «Κύριε Διαθεσόπουλε, παραιτηθείτε!», ξεπέρασε πλέον κάθε όριο υπομονής και καλής θέλησης από την πλευρά της ΚΟΕ, προς τους εμπνευστές και ενορχηστρωτές μιας ανεπίτρεπτης επίθεσης.

Τα όσα αναληθή αναφέρει το δημοσίευμα, αποδεικνύουν ότι όταν η εμπάθεια εμπλέκεται με το ψέμα, οδηγεί σε επικίνδυνες ατραπούς, που στην περίπτωση μας, αντιστρατεύονται ζητήματα δημοσιογραφικής δεοντολογίας και ηθικής, μιας και η συντάκτρια του δημοσιεύματος την επικαλείται….

Η προσπάθεια να χρησιμοποιηθεί ο σοβαρός τραυματισμός ενός παιδιού, αθλητή των Καταδύσεων, ως μια ανιστόρητη και αναίτια επίθεση εναντίον του Προέδρου της ΚΟΕ, προφανώς και θα πέσει στο κενό. Απλά και μόνον επειδή, όσα επικαλείται το εν λόγω δημοσίευμα είναι παντελώς ψευδή.

Αναφέρεται στο δημοσίευμα πως, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΟΕ, συνεδρίασε στις 26 Σεπτεμβρίου 2017, την επομένη (25/9/17) δηλαδή του τραυματισμού του αθλητή και μάλιστα με απόφαση του ο Ανδρόγεως Σαμψάκης- Μπακόπουλος ετέθη εκτός Εθνικής ομάδας Καταδύσεων.

Για να βάζουμε λοιπόν τα πράγματα στη θέση τους:

  1. Κανένα Διοικητικό Συμβούλιο δεν συνεκλήθη στις 26 Σεπτεμβρίου 2017, όπως ψευδέστατα και αναληθέστατα αναφέρει το δημοσίευμα
  2. Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΟΕ, συνεδρίασε την προηγούμενη (25/9) και σε κανένα θέμα ημερήσιας διάταξης δεν υπήρχε θέμα συγκρότησης Εθνικής ομάδας Καταδύσεων, όπως επίσης ψευδώς αναφέρεται, για τον απλούστατο λόγο ότι το Δ.Σ δεν αποφασίζει ποτέ για τη συγκρότηση των Εθνικών ομάδων σε όλα τα αθλήματα της ΚΟΕ ανεξαίρετα
  3. Στη συνεδρίαση του (25/9) το Δ.Σ της ΚΟΕ, μεταξύ των άλλων, ασχολήθηκε με τις ανανεώσεις των συνεργασιών με τους ομοσπονδιακούς προπονητές τόσο στις Καταδύσεις (Πέτρος Φυρίγος, Γιούρι Αρταμόνοφ, Θωμάς Μπίμης, Νίκος Τουλούδης), όσο και στα υπόλοιπα Αθλήματα της Ομοσπονδίας. Πέραν τούτου ουδέν, σχετικό επί του θέματος
  4. Η Εθνική ομάδα Καταδύσεων, όπως συγκροτήθηκε από τους υπεύθυνους τεχνικούς, προπονήθηκε για πρώτη φορά στο ΟΑΚΑ στις 2 Οκτωβρίου 2017 και σταμάτησε δύο μέρες μετά (4/10/17), λόγω προβλημάτων στην εγκατάσταση

Σε ότι αφορά την περιπέτεια του παιδιού με το σοβαρό τραυματισμό του, σε ατομική του προπόνηση, εκτός υποχρεώσεων της Εθνικής μας ομάδας που δεν είχε συγκροτηθεί στις 25/9/17 όταν και συνέβη το ατύχημα, ασφαλώς και συνειδητά η ΚΟΕ έχει επιλέξει πάνω απ’ όλα να σεβαστεί το ίδιο το παιδί και την οικογένεια του, στο σοβαρότατο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν.

Αυτό θα συνεχίσει να πράττει, μέχρι να σταθεροποιηθεί η κατάσταση, με την ευχή όλα να πάνε καλά και με τους ανθρώπους της ΚΟΕ, είτε αυτοί είναι μέλη του ΔΣ της, είτε προπονητές και γιατροί της Ομοσπονδίας, να κάνουν αυτό που πρέπει και επιβάλλεται, χωρίς τυμπανοκρουσίες και επικοινωνιακούς χειρισμούς.

Τα όσα λοιπόν κατάπτυστα – για να επιστρέψουμε τον χαρακτηρισμό στη συντάκτρια και την Ιστοσελίδα – αναφέρονται στο σημερινό (10/10) αλλά και προηγούμενα δημοσιεύματα τους, τους επιστρέφονται ως επιεικώς απαράδεκτα και τους καλούμε να ανασκευάσουν την αλήθεια, όπως της πρέπει, όπως η δεοντολογία το επιβάλει και όπως ο σεβασμός στο σοβαρό πρόβλημα του παιδιού δεν το επιτρέπει.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΕ