Πιρπιρής και Ελληνιάδη μιλούν για τα γεγονότα κόντρα στον Εθνικό!

0

Η περυσινή επιτυχία του ΑΝΟΓ στην Α1 γυναικών εξαργυρώνεται φέτος με την παρουσία στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, αρχής γενομένης από τον Δεκέμβριο.

Η ομάδα του Τάσου Πιρπιρή έχει ανανεωθεί σε μεγάλο βαθμό, με αρκετές ιδιαίτερα νεαρές αθλήτριες να αποκτούν πρωταγωνιστικό ρόλο στην πρώτη ομάδα, όπως φάνηκε και στο τουρνουά «Άκης Τσαταλιός».

Ο Τάσος Πιρπιρής και η Έλενα Ελληνιάδη, μια εκ των πλέον παλαιοτέρων παικτριών στο ρόστερ της Γλυφάδας, μίλησαν στο Aquafeed24.com και σχολίασαν την πρώτη εικόνα της ομάδας τους, καθώς και τη σύρραξη που έγινε στην αναμέτρηση με τον Εθνικό την περασμένη Κυριακή.


Τάσος Πιρπιρής:

«Το «Άκης Τσαταλιός» ήταν για εμάς και για όλες τις ομάδες τα πρώτα πιο επίσημα παιχνίδια, οπότε χρησίμευσε στις παίκτριες στο να βγουν από τον ρυθμό προπόνησης που είχαν με γυμναστήριο και κολύμπι. Αυτά που ζήτησα από τα κορίτσια τα είδα σε υπερθετικό βαθμό, ενώ ήμασταν ανταγωνιστικοί τόσο με τον Ολυμπιακό, όσο και με τη Βουλιαγμένη.

Το ίδιο και με τον Εθνικό, πριν γίνουν τα επεισόδια και μετά όμως, αφού παίξαμε 4vs4, με αρκετές μικρές στο νερό. Με βάση τα όσα έχουμε στο μυαλό μας, το πρώτο δείγμα ήταν αρκετά θετικό.

Οι νεαρότερες αθλήτριες μπαίνουν σιγά σιγά στην ομάδα και παίρνουν χρόνο, που δείχνουν να τον αξίζουν και να τον αξιοποιούν. Η ομάδα θα στηριχτεί στις παίκτριες που έφεραν τη Γλυφάδα στην 3η θέση πέρυσι και οι μικρές θα προσφέρουν πολύτιμες ανάσες. Είναι σε καλό δρόμο.

Για την απουσία από το τουρνουά του ΣΕΔΥ:

Επιλέξαμε να μην κατέβουμε στο ΣΕΔΥ, έχουμε τραυματισμούς όπως της Εύας Λούδη που δεν έπαιξε το Σαββατοκύριακο, καθώς και άλλων κοριτσιών που επιδεινώθηκε η κατάστασή τους. Μέχρι τα ευρωπαϊκά παιχνίδια στις 17 Δεκέμβρη υπάρχουν πολλά συνεχόμενα ματς και προτιμήσαμε να αναρρώσουμε λίγο, εφόσον ο Νηρέας Χαλανδρίου είχε τη δυνατότητα να πάρει τη θέση μας.

Για όσα έγιναν κόντρα στον Εθνικό:

Για τα γεγονότα με τον Εθνικό θα πω ότι είναι καλό να μη γίνονται, όμως το ΑΝΟΓ-Εθνικός τα τελευταία 2-3 χρόνια έχει γίνει ντέρμπι επειδή συνήθως μεταξύ τους διεκδικείται η 3η θέση της Α1 γυναικών. Υπάρχει ένταση, που πρέπει να αποφεύγεται, σε ορισμένες στιγμές υπήρχε υπερβολή από τις παίκτριες των δύο ομάδων. Δεν θέλει πολύ για να πάρει φωτιά ο αγώνας. Είναι και νεαρές οι περισσότερες οπότε δεν έχουν την εμπειρία να το διαχειριστούν. Ελπίζω να μείνει εκεί και να μη μεταφερθεί η ένταση στο πρωτάθλημα».


Έλενα Ελληνιάδη:

«Η Γλυφάδα διαθέτει στο δυναμικό της παίκτριες νεαρής ηλικίας δίνοντας με αυτό τον τρόπο πολλές ευκαιρίες σε μικρότερες αθλήτριες. Κάναμε μια πολύ δυνατή προετοιμασία και σαν πρώτη εικόνα η εμφάνιση μας ήταν καλή.

Σε αυτά τα παιχνίδια είδαμε που υπερέχουμε αλλά και που χρειαζόμαστε βελτίωση. Είμαστε πολύ δεμένες και η χημεία μας φαίνεται μέσα στο νερό. Είναι ακόμα αρχή για μεγάλες κουβέντες, αλλά πιστεύω στις δυνατότητες αυτής της νεανικής ομάδας και μπορούμε να μείνουμε στις κορυφαίες ομάδες της Ελλάδας.

Όσο για την Ευρώπη είναι μια καινούργια εμπειρία για εμάς που ανυπομονούμε να την ζήσουμε και θα παλέψουμε για ότι καλύτερο γίνεται».

Όσον αφορά τα γεγονότα στην αναμέτρηση με τον Εθνικό:

«Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου υπάρχει μια ανεξήγητη ένταση μεταξύ του εθνικού και της Γλυφαδας. Το περιστατικό που έλαβε χώρα στον λαιμό είναι αυτό που λέμε η κακή στιγμή και δεν πρέπει να επαναληφθεί».