Όσα έγιναν στο 2o All Star Game δεν μπορούν μονομιάς να καταγραφούν. Υπάρχουν όμως κομμάτια που ξεχώρισαν από άλλα και ένα από αυτά είναι οι βραβεύσεις που πραγματοποίησε ο Σύνδεσμος Ελλήνων Αθλητών Υδατοσφαίρισης σε τέσσερα παιδιά που προσέφεραν τα πάντα στο άθλημα και πλέον ολοκλήρωσαν την καριέρα τους.

Γιώργος Αφρουδάκης, Αντιγόνη Ρουμπέση, Αντώνης Βλοντάκης και Γιώργος Ντόσκας.

Αναλογικά με τα όσα έχουν προσφέρει στην ελληνική υδατοσφαίριση θα έπρεπε οι κερκίδες να είναι γεμάτες μόνο και μόνο για τους ίδιους, καθώς τα παιδιά πρέπει να μαθαίνουν ποιοι είναι αυτοί που γιγάντωσαν το άθλημα και το έφεραν στην ελίτ.

Είναι δύσκολο για έναν πρωταθλητή να πει ότι «σταματάω» και νομίζω περιλαμβάνει ένα σφίξιμο στο στομάχι και μια έντονη συγκίνηση όταν αντιλαμβάνονται αυτοί οι άνθρωποι ότι: Πράγματι, τέλος, δεν έχει άλλο παιχνίδι…

Έζησα τις βραβεύσεις των τεσσάρων από απόσταση αναπνοής και μπόρεσα να διακρίνω συγκίνηση. Είδα ανθρώπους που τους είχα ως πρότυπα ως παιδί κι εγώ να είναι έτοιμοι να κλάψουν, όταν ο κόσμος τους χειροκρότησε και τους είπε ουσιαστικά το «ευχαριστώ».

Ο ΣΕΑΥ επέλεξε να βραβεύσει αυτούς τους τέσσερις αθλητές, για να τους τιμήσει για την προσφορά τους στο ελληνικό πόλο. Είδαμε τον Γιώργο Ντόσκα να είναι έτοιμος να κλάψει από την ώρα που βγήκε από το νερό. Χθες, στον Άλιμο, συνειδητοποίησε ότι μόλις είχε δώσει την τελευταία παράσταση.

Το ίδιο συναισθηματικά φορτισμένος ήταν και ο Αντώνης Βλοντάκης, τον άκουσα να λέει τονίζοντας όλες τις λέξεις «Σας ευχαριστώ πάρα πολύ». Ευχαριστώ ψυχής.

Είδαμε την αρχηγό της Εθνικής ομάδας, Αντιγόνη Ρουμπέση, να τη διαπερνά ρίγος όταν άκουσε το ζεστό χειροκρότημα του κόσμου.

Είπαν εκείνοι ευχαριστώ για τη βράβευση, αλλά δεν είναι έτσι. Εμείς ευχαριστούμε για όσα προσφέρατε. Δεν έχει άλλο παιχνίδι, πράγματι, όμως το άθλημα σας χρειάζεται.

Το ιδανικότερο «αντίο». Μπροστά σε 1.000 παιδιά.