Το περιστατικό έξω από ένα βενζινάδικο, κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο, με πρωταγωνιστή τον Ράιαν Λόχτε, αποτέλεσε την αρχή του κακού για τον σπουδαίο Αμερικανό κολυμβητή, ενώ όταν αποκαλύφθηκαν τα ψέμματα, τα οποία είχε πει για το συγκεκριμένο συμβάν, τότε ο κόσμος του γκρεμίστηκε.

Έχασε εκατομμύρια χορηγιών και τιμωρήθηκε αυστηρά με αποκλεισμό από το εθνικό πρωτάθλημα κολύμβησης των ΗΠΑ, κάτι που σημαίνει ότι δεν θα συμμετέχει στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βουδαπέστης.

Παρόλα αυτά, η επιστροφή του Λόχτε στην κολύμβηση θα γίνει στο παναμερικανικό πρωτάθλημα Masters, μια επιλογή η οποία δίχασε τον κόσμο του αθλήματος.

Στις 27-30 Απριλίου, στο Ριβερσάιντ της Καλιφόρνια, ο Λόχτε θα πάρει μέρος στους αγώνες και πολλοί διερωτώνται αν πρέπει η τιμωρία του να ισχύσει και για το πρωτάθλημα Masters ή αν πρέπει να τον αφήσουν να κολυμπήσει γιατί έτσι θα προσδώσει αίγλη στους αγώνες.

Σε ένα μίτινγκ με αθλητές όλων των ηλικιών, το σίγουρο είναι ότι όλοι θα θέλουν να κολυμπήσουν στους ίδιους αγώνες με τον Ράιαν Λόχτε, ενώ το κύρος της διοργάνωσης ανεβαίνει αυτόματα με τη χρήση του ονόματός του. Τα φώτα της δημοσιότητας θα είναι πιο δυνατά, από κάθε άλλη φορά.

Δεν πιστεύουμε ότι η μεγάλη μερίδα του κόσμου θα είχε ουσιαστικό πρόβλημα με τη συμμετοχή του Λόχτε στο παναμερικανικό πρωτάθλημα Masters, όμως υπάρχουν ακόμα περίεργα συναισθήματα για το πρόσωπό του, επακόλουθο όσων έγιναν στο Ρίο ντε Τζανέιρο.