Με στόχο να γίνει θεσμός και να γιγαντωθεί τα επόμενα χρόνια διοργανώνεται από τον ΑΟ Παλαιού Φαλήρου το 1ο διεθνές τουρνουά υδατοσφαίρισης «Πέτρος Σκανδάλης», στη μνήμη του επί σειρά ετών Γενικού Γραμματέα και εφόρου υδατοσφαίρισης του συλλόγου.

Στο τουρνουά, που θα γίνει στο Δημοτικό κολυμβητήριο Παλαιού Φαλήρου, θα μετάσχουν κορυφαίες ομάδες Εφήβων, από το Μαυροβούνιο (Jadran), την Ιταλία (Zero 9) και την Ελλάδα (Ολυμπιακός, ΝΟ Βουλιαγμένης, ΠΑΟΚ, Πανιώνιος), ενώ ο ΑΟΠΦ θα μετάσχει με δύο ομάδες του.

Το διεθνές τουρνουά ‘ΠΕΤΡΟΣ ΣΚΑΝΔΑΛΗΣ’ διοργανώνεται για πρώτη φορά από τον Α.Ο.Π. Φαλήρου του τμήματος υδατοσφαίρισης και ο στόχος είναι να αποτιμηθεί φόρος τιμής σε έναν άνθρωπο που αφιέρωσε τη ζωή του στην υδατοσφαίριση για περισσότερο από τριάντα (30) χρόνια στον όμιλο του Α.Ο.Π.Φ. διατελώντας επί σειρά ετών μέλος του ΔΣ και Γεν. Γραμματέας του Ομίλου, αλλά και ως γενικός έφορος του Α.Ο.Π.Φ. πανηγυρίζοντας σπουδαίες και μοναδικές επιτυχίες. Ήταν αυτός που ξεκίνησε το οικοδόμημα των ακαδημιών πόλο του Α.Ο.Π.Φ., που αποτελεί παράδειγμα στον ελληνικό χώρο κατακτώντας πολλές πανελλήνιες διακρίσεις. Υπήρξε ακούραστος «εργάτης» του αθλητισμού, που προσέφερε πολλά στο Φάληρο κινούμενος πάντοτε με ευπρέπεια, απολαμβάνοντας το σεβασμό και την εκτίμηση όλου του αθλητικού χώρου.

Επιπροσθέτως, το διεθνές αυτό τουρνουά σκοπό έχει να δημιουργήσει την ευκαιρία σε νέους αθλητές να έρθουν σε επαφή και να αρχίσουν φιλίες με άλλους νέους αθλητές από όλο τον κόσμο. Επιπλέον, παρέχει τις κατάλληλες συνθήκες για να ενισχύσει το ανταγωνιστικό πνεύμα και τον αμοιβαίο σεβασμό.