Τον πρώτο λόγο για την πρωτιά ενόψει της Γ’ φάσης του πρωταθλήματος έχει ο Ολυμπιακός, ο οποίος έκανε το 1-0 στη σειρά με τη Βουλιαγμένη, επικρατώντας 10-7 στο ντέρμπι του ελληνικού πρωταθλήματος.

Στον Λαιμό, αν ο Ολυμπιακός επικρατήσει της Βουλιαγμένης θα κάνει το 2-0 στη σειρά και θα πάει με έξι βαθμούς στην επόμενη φάση, ενώ αν η ομάδα της Αλεξίας Καμμένου απαντήσει σε 1-1 θα χρειαστεί και τρίτος αγώνας στον Πειραιά.

Η ποσότητα των αναμετρήσεων μεταξύ των δύο ομάδων είναι τέτοια που μειώνει την ένταση του εκάστοτε αγώνα, ωστόσο είδαμε όμορφα γκολ, με τον νικητή εν τέλει Ολυμπιακό να βγάζει αποτελεσματικά στο νερό όσα επιθυμεί ο Χάρης Παυλίδης και δουλεύει στοχευμένα στην προπόνηση.

Η Βουλιαγμένη ήταν σκληρό καρύδι για ακόμη ένα παιχνίδι και στο τρίτο οκτάλεπτο ισοφάρισε σε 6-6 ύστερα από μακρινό σουτ της Έλενας Ξενάκη, ωστόσο οι «ερυθρόλευκες» με το δίδυμο Αβραμίδου-Ασημάκη να συνεργάζεται εξαιρετικά πήραν ξανά προβάδισμα, αρχής γενομένης από το γκολ της Τζούλιας Έμολο στην αρχή της τέταρτης περιόδου, αξιοποιώντας στη συνέχεια το προβάδισμα.

Πρώτη σκόρερ του αγώνα ήταν η Άλκηστη Αβραμίδου με τέσσερα τέρματα, ενώ τρία σημείωσε η Αλεξάνδρα Ασημάκη. Για τη Βουλιαγμένη δύο γκολ σκόραρε η Ιφιγένεια Μαυρωτά.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ 10-7

Οκτάλεπτα: 4-3, 2-1, 1-2, 3-1

Ολυμπιακός (Χάρης Παυλίδης): Διαμαντοπούλου Χ., Πλευρίτου Ε. 1, Φουντωτού, Ελευθεριάδου, Μανωλιουδάκη, Αβραμίδου 4, Ασημάκη 3, Πλευρίτου Μ., Έμολο 2, Πλευρίτου Β., Τσουκαλά, Μυριοκεφαλιτάκη, Σταματοπούλου, Κωνσταντοπούλου

ΝΟ Βουλιαγμένης (Αλεξία Καμμένου): Κούβδου, Νίχαους 1, Χυδηριώτη 1, Τζελέπη, Πρωτοπαπά, Ξενάκη 1, Μαυρωτά 2, Πάτρα, Κούλχαας 1, Διαμαντοπούλου Β., Κοκκινάκη, Αντωνιάδη, Κοτσιώνη, Νίνου Π., Νίνου Ει. 1

Διαιτητές: Χατζηαναστασίου, Κυράνης

Διακύμανση σκορ:

0-1: Μαυρωτά Ιφιγένεια (Παίκτης παραπάνω)

1-1: Αβραμίδου (Κόντρα)

2-1: Πλευρίτου Ελεθερία (κόντρα)

3-1: Έμολο Τζούλια (Παίκτης παραπάνω)

3-2: Χυδηριώτη Ιωάννα

3-3: Μαυρωτά Ιφιγένεια (Φουνταριστός)

4-3: Αβραμίδου Άλκηστη (Παίκτης παραπάνω)

 

5-3: Ασημάκη Αλεξάνδρα (Φουνταριστός)

6-3: Ασημάκη Αλεξάνδρα (Παίκτης παραπάνω)

6-4: Νιχάους (Παίκτης παραπάνω)

 

6-5: Κούλχαας (Στα ίσα)

6-6: Ξενάκη (Πεντάμετρο)

 

7-6:  Έμολο  Τζούλια (Στα ίσα)

8-6: Ασημάκη Αλεξάνδρα (Από φουνταριστό)

9-6: Αβραμίδου Άλκηστη (Στα ίσα)

9-7: Νίνου Ειρήνη (Στα ίσα)

10-7:  Αβραμίδου Άλκηστη (Πέναλτι)