Δεν ενδείκνυται, φυσικά, για συμπεράσματα το ματς της πρεμιέρας στο Europa Cup για την Εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης των Γυναικών, στο οποίο νίκησε με το επιβλητικό 32-3 τη Γερμανία.

Τα επόμενα παιχνίδια και κυρίως αυτά με Ουγγαρία (σήμερα 20:30) και Ιταλία θα φανερώσουν πολλά για τις πραγματικές δυνατότητες αυτής της ομάδας. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Γιώργος Μορφέσης και η Έλενα Ξενάκη επισήμαναν στις δηλώσεις τους ότι το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα δοκιμάζει πράγματα, ενώ τόνισαν ότι θέλουν την πρωτιά σε αυτόν τον Β’ Όμιλο της Προκριματικής φάσης του Europa Cup.

Αναλυτικά οι δηλώσεις τους:

Γιώργος Μορφέσης: “Το ματς το σημερινό δεν επιδέχεται κριτικής. Αυτό που θέλουμε να δουλέψουμε στο Βόλο είναι κάποια καινούργια πράγματα τα οποία θέλουν βελτίωση και εν όψει του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος το καλοκαίρι στη Βαρκελώνη. Αυτά τα πράγματα θέλω να τα δω τόσο με την Ουγγαρία όσο και με την Ιταλία. Μας ενδιαφέρει η πρωτιά στον Όμιλο”.

Έλενα Ξενάκη: “Υπήρξε μεγάλη διαφορά δυναμικότητας. Θέλαμε να δοκιμάσουμε πράγματα σε ό,τι αφορά στον ρυθμό, στην κόντρα επίθεση και ένα είδος κινητικής άμυνας. Στόχος μας είναι η πρωτιά στον Όμιλο και νομίζω ότι μπορούμε να το πετύχουμε σε ένα τέτοιο κολυμβητήριο με τη στήριξη του κόσμου”.