Στο κλειστό Κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ διεξάγονται (2-4/2) οι φετινοί Χειμερινοί αγώνες κολύμβησης Παμπαίδων / Παγκορασίδων, για τα σωματεία της νότιας Ελλάδας με τη συμμετοχή 500 κολυμβητών/τριών από 82 σωματεία. Οι ώρες έναρξης των αγώνων, αύριο (Παρασκευή), 17.00, το Σάββατο 09.00 και 17.00, ενώ την Κυριακή 09.00 το πρωί.

Ο τεχνικός σύμβουλος της Ομοσπονδίας στο άθλημα της κολύμβησης, Χρήστος Χούμας, δήλωσε στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ τα εξής:

«Πρόκειται για τους Χειμερινούς αγώνες κολύμβησης Παμπαίδων/Παγκορασίδων που πραγματοποιούνται μόνο στην Αθήνα, ενώ στη Θεσσαλονίκη γίνονται οι ίδιοι αγώνες το επόμενο Παρασκευοσαββατοκύριακο, συνδυάζοντας και την μεγαλύτερη κατηγορία των Παίδων. Επομένως αποτελούν τους μέχρι τώρα πιο σοβαρούς αγώνες των παιδιών».

Αναφορικά με τις συμμετοχές των κολυμβητών/τριών και τις προσδοκίες της διοργάνωσης υπογράμμισε:

«Από την αρχή της περιόδου οι αθλητές  έχουν αγωνιστεί σε διάφορες ημερίδες, σε διασυλλογικούς αγώνες, σε Γκραν Πρι και σε 25άρες πισινές. Τώρα θα αγωνιστούν όλοι μαζί οι κολυμβητές του νότου, συναγωνιζόμενοι για την κατάκτηση των μεταλλίων και των δεύτερων θέσεων στα αγωνίσματα τους, αλλά παράλληλα αυτοί οι  αγώνες θα αποτελέσουν και το κριτήριο για τις επιλογές στις εθνικές ομάδες. Συνεπώς, λόγω αυτής τους της σημαντικότητας, θεωρώ ότι οι κολυμβητές έρχονται προετοιμασμένοι τόσο από τους προσωπικούς όσο και από τους σωματειακούς προπονητές και θα δούμε εξαιρετικές κούρσες και πολύ καλό συναγωνισμό μεταξύ των παιδιών. Εύχομαι καλή επιτυχία σε όλους τους συμμετέχοντες».

Πηγή: ΚΟΕ