Την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν προπονητικά διπλά είχαν το διήμερο, Παρασκευή και Σάββατο (6, 7/10) στο Κολυμβητήριο Χανίων, οι Ναυτικός Ομιλος Χανίων ΑΝΕΚ LINES και ΟΦΗ εν όψει της επερχόμενης έναρξης του πρωταθλήματος της Α1 εθνικής κατηγορίας.

Οι δύο κρητικές ομάδες έπαιξαν μεταξύ τους, δίνοντας την ευκαιρία στους προπονητές τους, Ηλία Μαχαίρα και Μάκη Βολτυράκη, να βγάλουν χρήσιμα συμπεράσματα, όταν σε μια εβδομάδα ακριβώς πρόκειται να ξεκινήσει το νέο πρωτάθλημα. Μάλιστα, όπως είναι γνωστό, φέτος η Κρήτη θα έχει για πρώτη φορά στα χρονικά στο πόλο, δύο ομάδες στη μεγαλύτερη κατηγορία.

Η ομάδα του Ν.Ο. Χανίων ANEK LINES.

«Είναι πολύ σημαντικό για τα Χανιά και τον ΟΦΗ ότι βρίσκονται στην Α1, αλλά το πιο σημαντικό θα ήταν να μην είναι οι δύο ομάδες που θα αφήσουν στο τέλος της σεζόν την κατηγορία», τονίζει στις δηλώσεις του ο προπονητής του Ν.Ο. Χανίων ΑΝΕΚ LINES, Ηλίας Μαχαίρας. «Τα πράγματα», συνεχίζει, «θα είναι δύσκολα και -ας μιλήσουμε για τη δική μας ομάδα- θέλει πολύ μεγάλη προσπάθεια. Εχουμε ξεκινήσει καλά, δεν μπορώ να πω ότι δεν είμαι ικανοποιημένος από την έως τώρα πορεία μας, απλά είναι πολύ μικρός ακόμα ο καιρός που κάνουμε προπονήσεις. Το σημαντικό είναι ότι θα υπάρξουν πλέι άουτ για το ποιος θα παραμείνει στην κατηγορία, οπότε αν δεν βρεθούμε πάνω από τις 4 τελευταίες ομάδες θα έχουμε την ευκαιρία στο τέλος να διεκδικήσουμε σε πολύ καλύτερη κατάσταση την παραμονή μας», καταλήγει ο Ηλ. Μαχαίρας.

Η ομάδα του ΟΦΗ.

Ο Μάκης Βολτυράκης από την πλευρά του ΟΦΗ τονίζει εν όψει της παρθενικής συμμετοχής για την ομάδα του στην ιστορία της στις πισίνες της Α1: «Στοχεύουμε στην παραμονή μας. Αυτό είναι το ζήτημα για μας. Σίγουρα είναι κάτι πρωτόγνωρο για την Κρήτη να έχει δύο ομάδες στην Α1 κατηγορία. Νομίζω ότι είναι ευκαιρία και για τις δύο να βρισκόμαστε και να πραγματοποιούμε από κοινού προετοιμασία, από τη στιγμή που τα έξοδα είναι πολύ μεγάλα για να πάμε στην Αθήνα. Εύχομαι και στις δύο να παραμείνουν στην Α1, διότι θα είναι πολύ καλό στη διάδοση του αθλήματος. Νομίζω ότι η χρονιά που έρχεται θα είναι πολύ δύσκολη και σκληρή, εννοώντας ότι και εμείς και τα Χανιά μάθαμε τον Ιούλιο ότι ανεβαίνουμε στην Α1, όταν για να οργανωθείς και να προετοιμαστείς είναι κάτι πολύ δύσκολο. Τουλάχιστον όσον αφορά εμάς, ως ΟΦΗ, αυτό που θέλουμε είναι να προσπαθήσουμε να παραμείνουμε στην κατηγορία».

Υπενθυμίζεται ότι στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, το Σάββατο 14 Οκτωβρίου, ο Ναυτικός Ομιλος Χανίων ΑΝΕΚ LINES αντιμετωπίζει τον Πανιώνιο εκτός έδρας, όπως επίσης και ο ΟΦΗ θα αγωνιστεί μακριά από την Κρήτη, παίζοντας κόντρα στον Εθνικό.