Πρεμιέρα για το Κύπελλο Ανδρών – Γυναικών!

by Δέσποινα Μπαλαχτάρη

Η νέα χρονιά έφτασε και οι αγωνιστικές υποχρεώσεις της ελληνικής υδατοσφαίρισης επανεκκινούν γοργά, ξεκινώντας από αύριο Τετάρτη 04/01 με τα πρώτα ματς του φετινού Κυπέλλου Ελλάδος Ανδρών – Γυναικών.

Συγκεκριμένα, έχουν προγραμματιστεί δυο αναμετρήσεις για την Α’ Φάση του θεσμού, με τον Ολυμπιακό να υποδέχεται τον Ναυτικό Όμιλο Χίου στον Πειραιά (14:00), ενώ το σύνολο του Πάνου Βέργου κάνει… ποδαρικό στην Βουλιαγμένη και την ομάδα της Κικής Λιόση – για τον πρώτο αγώνα του Κυπέλλου Γυναικών (18:00).

Υπενθυμίζουμε, ότι το 2022 βρήκε Κυπελλούχο Ελλάδος σε άνδρες και γυναίκες, τον Ολυμπιακό, με συναρπαστικές αναμετρήσεις και ντέρμπι να δίνουν «χρώμα» κάθε Τετάρτη, ενώ άρτιο φινάλε είδαμε στο Final-4 της Λάρισας, τον περασμένο Απρίλη σε μια διοργάνωση υψηλών προδιαγραφών.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι όλοι οι αγώνες της Α’ και Β’ Φάσης του θεσμού είναι της μορφής «νοκ-άουτ» με τους 8 νικητές από τις 8 αναμετρήσεις των ανδρών να προκρίνονται στον επόμενο γύρο (Β’ Φάση), ενώ στο Κύπελλο Γυναικών, οι τέσσερις νικήτριες ομάδες της Α’ Φάσης συναντούν τις 4 που προκρίθηκαν (μετά από κλήρωση) απευθείας στην Β’ Φάση του θεσμού (ΑΝΟΓ, Εθνικό Πειραιά, ΝΟ Ρεθύμνου και ΝΕ Πατρών). Σε περίπτωση ισοπαλίας, θα ακολουθήσει η διαδικασία των πέναλτι, όπως αυτή ορίζεται από τον Κανονισμό Υδατοσφαίρισης «2022».

Το πρόγραμμα της Τετάρτης 04/01:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΝΟ ΧΙΟΥ (Εθνικό Κολυμβητήριο Πειραιά, 14:00, Διαιτητές: Μπιράκης, Δασκαλοπούλου)

ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ – ΠΑΟΚ (Κολυμβητήριο Βουλιαγμένης, 18:00, Διαιτητές: Μαρκοπούλου, Κραβαρίτης)

Οι υπόλοιπες αναμετρήσεις ανδρών και γυναικών για το Κύπελλο Ελλάδος, έχουν προγραμματιστεί για την Τετάρτη 11/01.

 

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA