Κώστας Λούδης στο #AQF24: «Περάσαμε μία δύσκολη περίοδο όμως βγήκαμε πιο δυνατοί, η υγεία πάνω από όλα!

by ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΡΑΓΚΑΚΗΣ

Λίγες μόνο ημέρες απομένουν πλέον για την επιστροφή των συλλόγων της Α1 στις επίσημες υποχρεώσεις τους, που θα σηματοδοτήσουν και την αγωνιστική εκκίνηση για νέο έτος.

Μία από τις ομάδες αυτές φυσικά είναι και ο Γυμναστικός Σύλλογος Περιστερίου ο οποίος βρίσκεται στην 4η θέση του Β’ Ομίλου έχοντας εξασφαλίσει την συμμετοχή του στην τετράδα με δύο ακόμα αγωνιστικές να απομένουν για την ολοκλήρωση της Α’ Φάσης του πρωταθλήματος.

Εμείς από τον πλευρά μας ως #AQF24 επικοινωνήσαμε τον επικεφαλής προπονητή του Περιστερίου Κώστα Λούδη, προκειμένου να μοιραστεί μαζί μας τις εντυπώσεις που του άφησε συνολικά το 2022, όχι μόνο για την τρέχουσα σεζόν, αλλά και για την προηγούμενη. Ο κόουτς των «κυανοκίτρινων» μας εξήγησε όλες τις δυσκολίες που αντιμετώπισε η ομάδα, για το όραμα που υπήρχε και συνεχίζει να υπάρχει και για τους λόγους που αισθάνεται αισιόδοξος ενόψει την συνέχειας.

Ο Κώστας Λούδης στο aquafeed24.com:

Η σεζόν που πέρασε, η δύσκολη περίοδος και το όραμα.

«Το 2022 για εμάς σίγουρα ήταν πολύ δύσκολο συνολικά, ειδικά αν λάβουμε υπόψιν μας και την περασμένη αγωνιστική περίοδο. Ήταν πολύ σκληρό για όλους, για τους παίκτες, για τους προπονητές και για την διοίκηση ότι μείναμε εκτός πλέι οφ για εξωαγωνιστικούς λόγους, με μία δικαστική απόφαση. Είναι δύσκολο, γιατί το Περιστέρι είναι μία ομάδα στην οποία όλα λειτουργούν άψογα και υπάρχει όραμα σε αυτό που γίνεται, για αυτό λέμε ότι δεν είναι πυροτέχνημα και σε αυτό μεγάλη ευθύνη έχει ο Φίλιππος Κότσης που επενδύει συνεχώς στην ομάδα προκειμένου εκείνη να πιάνουμε τους στόχους και παλεύουμε για νέους».

Το θέμα με τους φουνταριστούς, οι νίκες και η διαχείριση.

«Φυσικά και τη φετινή χρονιά έγιναν επενδύσεις, είχαμε όμως τις γνωστές σε όλους πλέον ατυχίες με τον Φώσκολο και τον Τσαχιλίδη, που αν κυλούσαν από την αρχή τα πράγματα χωρίς απρόοπτα, θεωρώ ότι θα είχαμε από τα καλύτερα δίδυμα φουνταριστών στην κατηγορία. Όμως ο Άγγελος έπαιξε ελάχιστα, επανήλθε στο παιχνίδι με τον Απόλλωνα με μιάμιση προπόνηση, ενώ και ο Τσαχιλίδης έπαιζε πολύ φορές με πόνους κάνοντας υπερπροσπάθεια με το τεχνικό τιμ, από τη μεριά μας να προσπαθούμε να κάνουμε την καλύτερη δυνατή διαχείριση.

Οπότε ουσιαστικά βγάλαμε ένα γύρο χωρίς τους φουνταριστούς μας και ήταν μία δύσκολη περίοδος συνολικά, όμως παρόλα αυτά πιάσαμε τον πρώτο στόχο μας που ήταν η τετράδα. Φυσικά σε αυτό συνέβαλαν πάρα πολύ και τα παιδιά που αγωνίστηκαν ως φουνταριστοί χωρίς να είναι εκεί η φυσική τους θέση και βοήθησαν να πάρουμε πολύ σημαντικές νίκες, όπως αυτή με το ΠΑΟΚ και με τη Γλυφάδα και είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος από τον τρόπο με τον οποίο ανταπεξήλθαν. Σίγουρα θέλαμε να πάρουμε περισσότερους βαθμούς, αλλά σε έναν τόσο δύσκολο και απαιτητικό όμιλο όπως αυτός που ήμασταν, κάναμε μια πολύ καλή πορεία τηρουμένων των αναλογιών».

Η αισιοδοξία, η ενότητα, η μεταγραφή και η… ευχή για το 2023!

«Το πρωτάθλημα έχει πάρα πολύ δρόμο μπροστά του ακόμα, ουσιαστικά τώρα ξεκινάει και είμαι πολύ αισιόδοξος. Από την πρώτη μέρα που προέκυψαν τα προβλήματα είπα στα παιδιά πως αυτό που πρέπει εμείς να κάνουμε είναι να μείνουμε ενωμένοι, και ότι αν γίνει αυτό θα πετύχουμε τον αρχικό μας στόχο που είναι η τετράδα και θα θα βγούμε όλοι πιο δυνατοί μέσα από αυτό. Η αισιοδοξία μου ξεκινάει αρχικά από γεγονός ότι ο Φώσκολος είναι υγιής, θα μπει στην προετοιμασία της ομάδας και με το χρόνο θα βρει τη φόρμα του και θα είναι όπως και πριν. Παράλληλα η ομάδα θα αποκτήσει έναν ακόμη παίκτη στα δύο μέτρα, τον Αυστραλό αριστερόχειρα Σαμ Ναγκλ που μπορεί να μην έχει εμπειρία από Ευρώπη, όμως θα μας βοηθήσει σίγουρα και από αριθμητικής άποψης που θα έχουμε έναν ακόμη παίκτη στη συγκεκριμένη θέση και θα μπορούν όλοι παίκτες να αγωνίζονται στις εκεί όπου παίζουν υπό κανονικές συνθήκες. Οπότε πιστεύω πως είμαστε σε καλό δρόμο και ότι θα δείξουμε πολλά περισσοτερα από αυτά που μπορούμε να κάνουμε σε αυτή τη φάση του πρωταθλήματος που έρχεται. Αυτό που μετράει και αυτό που εγώ εύχομαι για το 2023, είναι η υγεία. Υγεία και μόνο υγεία. Αποδεικνύεται συνεχώς και εμείς το βιώσαμε, πως είναι το πιο σημαντικό από όλα τα πράγματα».

 

 

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA