Το καλοκαίρι αποτέλεσε την πιο ηχηρή μεταγραφή στην ελληνική υδατοσφαίριση, καθώς εν μέσω Παγκοσμίου Πρωταθλήματος αποφάσισε να ακολουθήσει την αντίθετη από τη συνηθισμένη διαδρομή.

Ο Κυριάκος Ποντικέας άφησε την ασφάλεια του Ολυμπιακού και τις σίγουρες εμφανίσεις στο Champions League, για να κατέβει στον Λαιμό και να πάρει ρόλο ηγέτη στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης, ανεβάζοντας το επίπεδο της ομάδας του Κώστα Λούδη.

Για πρώτη φορά την Παρασκευή, ο διεθνής αμυντικός θα βρεθεί αντιμέτωπος με τους «ερυθρόλευκους» ύστερα από έτη καριέρας με το σκουφάκι του Ολυμπιακού, ενώ έμελλε η παρθενική φορά εναντίον της πρώην ομάδας του να είναι εκτός έδρας, δηλαδή στον Πειραιά (Παρασκευή στις 16:00, ΕΡΤ).

Τα συναισθήματα για την επιστροφή του εκεί περιέγραψε στο Aquafeed24.com ο παίκτης της Βουλιαγμένης, τονίζοντας ότι μέσα στο νερό υπάρχει μόνο το πάθος για τη νίκη της ομάδας του.

Ο Κυριάκος Ποντικέας στο Aquafeed24.com

«Καταρχάς όσον αφορά εμένα, είναι ένα ιδιαίτερο παιχνίδι, καθώς για πρώτη φορά ύστερα από αρκετά χρόνια βρίσκομαι αντιμέτωπος με την ομάδα και τα παιδιά που ήμουν τόσα χρόνια συμπαίκτης και αυτό είναι λίγο περίεργο, διότι γνωριζόμαστε αρκετά καλά.

Ωστόσο, δεν αλλάζει κάτι στο παικτικό κομμάτι διότι μόλις ξεκινήσει ο αγώνας ο καθένας αγωνίζεται για τη νίκη. Ο Ολυμπιακός βρίσκεται εδώ και μερικά χρόνια ανάμεσα στις κορυφαίες ομάδες που έχουν σαν κύριο στόχο την κατάκτηση του Champions League και έχει μεγάλη δυναμική στην έδρα της.

Εμείς από την άλλη έχουμε κάνει κάποιες προσθήκες παικτών στη Βουλιαγμένη, που μαζί με τα παιδιά που είναι χρόνια στην ομάδα αρχίζουμε και δένουμε και κάθε παιχνίδι εμφανιζόμαστε καλύτεροι. Σε αυτόν τον αγώνα εμείς θέλουμε να βάλουμε δύσκολα στον Ολυμπιακό και να δούμε επίσης σε τι κατάσταση είμαστε απέναντι σε μια ομάδα πολύ υψηλού επιπέδου».

Όσον αφορά την ετοιμότητα του ΝΟΒ ενόψει ντέρμπι:  
«Είμαστε έτοιμο σε γενικές γραμμές, εκτός από έναν μικροτραυματισμό που με ταλαιπωρεί εδώ και αρκετές ημέρες, μετά τα ευρωπαϊκά μας παιχνίδια (Επικονδυλίτιδα στον αγκώνα). Επίσης, ο Μάνος Ζερδεβάς επιστρέφει σιγά-σιγά στις προπονήσεις, αλλά δεν είναι 100% έτοιμος».