Στον τελικό του ιταλικού πρωταθλήματος που διεξήχθη στη Φλωρεντία η ομάδα της Πάντοβα κατέρριψε όλα τα προγνωστικά, κερδίζοντας την Οριζόντε με 9-10 στα πέναλτι, σε ένα αγώνα που στην κανονική του διάρκεια έληξε 6-6.

Η Πάντοβα η οποία μέχρι και το μεγάλο τελικό δεν είχε καταφέρει να κερδίσει στα παιχνίδια κανονικής διάρκειας την Οριζόντε, και παρότι η αντίπαλός της είχε πολύ μεγάλα ονόματα στη σύνθεσή της, απέδειξε ότι μπορεί να τα καταφέρει και να πάρει τον τίτλο, ενώ έδειξε προς όλες τις κατευθύνσεις ότι το υψηλό μπάτζετ δεν νικά πάντα την ομοιογένεια και την ομαδικότητα, παρότι η Οριζόντε είχε ξοδέψει αρκετά χρήματα για να γίνει ανίκητη σε Ιταλία και Ευρώπη, όμως σε καμία από τις δύο δεν κατέκτησε την κορυφή.

Σε ένα συγκλονιστικό παιχνίδι η Πάντοβα προηγήθηκε στην αρχή με 3-0 αλλά στο τρίτο οκτάλεπτο η ομάδα της Οριζόντε βρέθηκε μπροστά με 4-3, όμως η Σαβιόλι και η Ιλάρια σκόραραν από ένα γκολ στην αρχή της τελευταίας περιόδου και έτσι η Πάντοβα πήρε πάλι το προβάδισμα. Η Μπιανκόνι ισοφάρισε σε 5-5, η Μπαρζόν έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στην Πάντοβα αλλά 1:16 πριν τη λήξη του αγώνα η Φαν Ντερ Σλουτ ήταν εκείνη που έκανε το 6-6 το οποίο έστειλε το μεγάλο τελικό στα πέναλτι.

Η Πάντοβα αντιμετώπισε όλη τη διαδικασία με περισσότερη συγκέντρωση και ηρεμία πράγμα καθοριστικό, το οποίο βοήθησε τις παίκτριες στο να πάρουν τη μεγάλη νίκη.

ΟΡΙΖΟΝΤE ΚΑΤΑΝΙΑ – ΠΛΕΜΠΙΣΙΤΟ ΠΑΝΤΟΒΑ 9-10

ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 6-6

ΟΚΤΑΛΕΠΤΑ: 0-1, 0-2, 4-0, 2-3

ΠΕΝΤΑΛΤΙ: 3-4

ΟΡΙΖΟΝΤE ΚΑΤΑΝΙΑ: Γκαριμπότι 3, Μπιανκόνι 1, Μαρλέτα 1, Φαν Ντερ Σλουτ 1

ΠΛΕΜΠΙΣΙΤΟ ΠΑΝΤΟΒΑ: Μπαρζόν 2, Κουεϊρόλο 2, Σαβιόλι Ι. 1, Σαβιόλι Μ. 1

 

Facebook Comments