Ουκρόπινα: Άτυχος ο Μαυροβούνιος, μεγάλο πλήγμα για Πανιώνιο

Άσχημα τα μαντάτα για τον αριστερόχειρα του Πανιωνίου Αλέκσα Ουκρόπινα

by Μάνος Φυρογένης

Για τους παρατηρητικούς, παρών μέχρι τον προημιτελικό κόντρα στους Ισπανούς και έπειτα εξαφανισμένος. Ο Αλέκσα Ουκρόπινα, αριστερόχειρας του Πανιωνίου, ήταν φυσικά στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ντόχα όμως δεν αγωνίστηκε στα δύο τελευταία παιχνίδια απέναντι στην Εθνική ομάδα άνδρων για τις θέσεις 5-8 και την Ουγγαρία για τις 7-8. Και δεν είχε να κάνει με πρόβλημα τραυματισμού.

Ο Μαυροβούνιος, λίγο πριν αναχωρήσει από την Ελλάδα για την πατρίδα του (21/1) ώστε να ξεκινήσει προετοιμασία με το αντιπροσωπευτικό του συγκρότημα, πέρασε αντι-ντόπινγκ έλεγχο στον οποίο και βρέθηκε θετικός λόγω ενός εισπνεόμενου φάρμακου, που σχετίζεται με το άσθμα. 

Ο Ουκρόπινα δεν αμφισβήτησε την ορθότητα του αποτελέσματος, δεν ζήτησε δείγμα Β (όπως είχε δικαίωμα) και πλέον πρέπει να στείλει δήλωση στην Wada για τη χρήση παράνομων ουσιών, παρότι είναι ξεκάθαρο ότι δεν πρόκειται για μια περίπτωση ντόπινγκ. Ο Μαυροβούνιος λοιπόν βρέθηκε θετικός σε αυτή την ουσία, πράγμα που ανακοινώθηκε μετά τον προημιτελικό (13/2) και γι’ αυτό έμεινε στις κερκίδες στο ματς με την Ελλάδα και την Ουγγαρία.

Παράλληλα, αν ο Ουκρόπινα ζητούσε επανέλεγχο, τότε η διαδικασία θα αυξάνονταν από το διάστημα του δεύτερου ελέγχου, επομένως τώρα οποιαδήποτε τιμωρία τελικά του επιβληθεί θα έχει ως αφετηρία τις 13 Φεβρουαρίου.

Η ελάχιστη ποινή είναι έξι μήνες οπότε αναμένεται να απουσιάσει από το μεγάλο ραντεβού του καλοκαιριού στο Παρίσι. Τεράστια η ατυχία για τον Ουκρόπινα από την εν λόγω ουσία του εισπνεόμενου που λαμβάνει επειδή πάσχει από άσθμα. Δεν είναι ο πρώτος Μαυροβούνιος που τιμωρείται με ποινή αποκλεισμού αφού λόγω μη συμπλήρωσης των απαιραίτητων εγγράφων το ίδιο είχε συμβεί και με τον Τζούρο Ράντοβιτς – που ανήκε στον Ολυμπιακό – ο οποίος έμεινε εκτός πισίνας από τον Οκτώβριο του 2021 μέχρι το Φλεβάρη του 2023.

Όπως γίνεται αντιληπτό, η εξέλιξη αυτή επηρεάζει και τον Πανιώνιο. Πολύ μεγάλο το πλήγμα για τους Νεοσμυρνιώτες ενόψει της επανέναρξης των υποχρεώσεων σε Ελλάδα και Ευρώπη και τις υψηλές τους βλέψεις.

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA