Ο Ουκρανός Ασημένιος Ολυμπιονίκης Μιχαΐλο Ρομάντσουκ δεν φεύγει απ’ τη χώρα και μένει να πολεμήσει

by ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΡΑΓΚΑΚΗΣ

Ο πόλεμος που διεξάγει η Ρωσία στην Ουκρανία από τη μέρα που εισέβαλε στα σύνορα της γειτονικής της χώρας μονοπωλεί το ενδιαφέρον της παγκόσμιας κοινής γνώμης. Τα νέα “τρέχουν” συνεχώς, με τις κυρώσεις, τις εκατέρωθεν απειλές, τις ανθρωπιστικές, οικονομικές βοήθειες, και τις αποστολές πυρομαχικών στην Ουκρανία να μην σταματούν ούτε δευτερόλεπτο. Η κατηγορία των κυρώσεων ενδιαφέρει πολύ και και τους ανθρώπους που είναι φίλοι οποιοδήποτε είδους αθλητισμού, αφού οι Ρώσοι αθλητές ζουν πλέον με τον κίνδυνο ότι δε θα μπορούν να ασκήσουν το επάγγελμα από το οποίο ζούνε, ενώ οι ρωσικές ομάδες σε όλα τα αθλήματα έχουν αποκλειστεί πλέον από όλες τις διοργανώσεις.

Ανάμεσα σε όλα αυτά όμως, υπάρχουν κάπου στη μέση και οι Ουκρανοί αθλητές. Για εκείνους λίγοι μας λένε τι περνάνε, και αυτοί που βρίσκονται στο εξωτερικό αλλά και όσοι ζουν εντός της χώρας τους.

Ο Ολυμπιονίκης Γκρεγκόριο Παλτρινιέρι δήλωσε σε συνέντευξή του στο ιταλικό τηλεοπτικό κανάλι RAI ότι εξακολουθεί να βρίσκεται σε επαφή με τον Μιχαΐλο Ρομάντσουκ. Ο Ασημένιος Ολυμπιονίκης στα 1500 μ. ελεύθερο και το χάλκινο στα 800 μ. ελεύθερο στους Αγώνες του Τόκιο του 2020, ο Ουκρανός εξακολουθεί να βρίσκεται στη χώρα και είναι αποφασισμένος να παραμείνει εκεί και να αγωνιστεί για τη χώρα του σύμφωνα με τον Παλτρινιέρι.

«Μιλάω μαζί του κάθε μέρα και είναι μια παράλογη κατάσταση. Ζει στα περίχωρα του Κιέβου αλλά αναγκάστηκε να μετακινηθεί αφού άκουσε σειρήνες κοντά στο σπίτι του. Του είπα πολλές φορές ότι αν ήθελε μπορούσε να έρθει στην Ιταλία και να μείνει στο σπίτι μου. Αλλά προτιμά να μείνει εκεί, θέλει να παλέψει μέχρι το τέλος. Έχει ισχυρό πατριωτικό αίσθημα και θέλει να βοηθήσει τους συμπατριώτες του», είπε ο Ιταλός κολυμβητής μεγάλων αποστάσεων στο τηλεοπτικό κανάλι.

Ουκρανοί άνδρες ηλικίας 18 έως 60 ετών εμποδίστηκαν να φύγουν από τη χώρα και κλήθηκαν να πολεμήσουν στη σύγκρουση. Δεν είναι γνωστό εάν ο Ρομάντσουκ κατατάχθηκε στον ουκρανικό στρατό για να πολεμήσει τους Ρώσους, αλλά παραμένει στη χώρα. Ήδη υπάρχουν πληροφορίες ότι ορισμένοι Ουκρανοί αθλητές δυστυχώς έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια της ρωσικής εισβολής.

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA