Ευθυτενής και ξάστερος, χωρίς περιστροφές και δικαιολογίες. Ο Νίκος Κοπελιάδης κοίταξε την αλήθεια κατάματα λίγες ώρες πριν το σπουδαίο παιχνίδι του Πανιωνίου με την Ορτίτζια στο “σπίτι” του (16/11, 20:30) και την παραδέχτηκε στο #AQF24.

Στον όμιλο του “Ιστορικού” στο EuroCup γίνεται ο… κακός χαμός με την ομάδα του Κώστα Δήμου να θέλει να εκμεταλλευτεί την έδρα της για να εδραιωθεί στις πρώτες δύο θέσεις που οδηγούν στην επόμενη φάση. Κυρίως όμως οι “κυανέρυθροι” θέλουν μία πειστική εμφάνιση για να “γιατρέψουν” τον πληγωμένο εγωϊσμό τους και να ανακτήσουν το χαμένο γόητρό τους μετά την ήττα από τη Βουλιαγμένη στην έδρα τους το περασμένο Σάββατο (11/11).

Επειδή όμως οι πρωταγωνιστές έχουν καλύτερη οπτική της εκάστοτε ιστορίας, το #AQF24 επικοινώνησε με τον Νίκο Κοπελιάδη, διεθνή περιφερειακό του Πανιωνίου, ο οποίος μετά χαράς μετέφερε τις σκέψεις του χωρίς να κρυφτεί πίσω από το δάχτυλό του.

Ως προς το επερχόμενο παιχνίδι με την ισχυρή Ορτίτζια, υπερθεμάτισε τη σημασία του χωρίς να αναλωθεί σε περιττά λόγια: “Είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για μας τόσο βαθμολογικά όσο και ψυχολογικά. Η ομάδα είναι έτοιμη και θέλει να επιστρέψει στις νίκες αλλά όλα αποδεικνύονται μέσα στο νερό” τόνισε ενώ σχετικά με την ήττα από τη Βουλιαγμένη ήταν σαφώς πιο… λαλίστατος

“Πλήγωσε τον εγωισμό μας, έθιξε το γόητρό μας. Ευτυχώς δεν ήταν ένα παιχνίδι χωρίς αύριο οπότε έχουμε την ευκαιρία στη συνέχεια του πρωταθλήματος να αντιδράσουμε. Η Α1 άλλωστε είναι ένας μαραθώνιος και μέχρι τα playoffs έχουμε δρόμο και αρκετά περιθώρια βελτίωσης” ήταν το αρχικό του σχόλιο για να πιάσει και την πολύκροτη φάση με τον Μοσκόφ στο στόμα του.

“Μας στοίχισε έως ένα βαθμό γιατί το +4 του ΝΟΒ μετατράπηκε σε +6 στα μισά της τρίτης περιόδου. Φυσικά δεν είναι αυτός ο μόνος λόγος που ήρθε η ήττα. Παλέψαμε πολύ ώστε να μειώσουμε τη διαφορά και πράγματι φτάσαμε το παιχνίδι στα τρία τέρματα. Αυτό δείχνει σημάδια υγιούς αντίδρασης αλλά δεν αρκεί μόνο αυτό όταν έχεις απέναντι σου μια ομάδα όπως η Βουλιαγμένη” πρόσθεσε για να ολοκληρώσει στεκόμενος στον τομέα των λαθών.

“Τα λάθη σε άμυνα και επίθεση ήταν πολλά σε όλη την διάρκεια του παιχνιδιού και σε τέτοια ματς ο τομέας του παίκτη παραπάνω – λιγότερο είναι το κλειδί για να τα κερδίσεις. Εμείς στο λιγότερο ήμασταν ανάξιοι των περιστάσεων. 
Είναι ένα ομαδικό άθλημα οπότε δεν ευθύνεται μόνο ένας παίκτης ή εξέλιξή του δεν καθορίζεται από έναν και μόνο. Όλοι μαζί κερδίζουμε και όλοι μαζί χάνουμε. Κανένας δεν ήταν τόσο καλός ώστε να τραβήξει και τους υπόλοιπους προς τα πάνω. Μόνο ο τερματοφύλακας μας (Γαλανίδης) θεωρώ πως ήταν σε καλή μέρα όμως δεν τον βοηθήσαμε με την εμφάνιση μας”.