Ο Γ. Φουντούλης για την Σκυταλοδρομία Αγάπης «Β. Τοκάκης» και το ελληνικό πόλο

by ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΡΑΓΚΑΚΗΣ

Τη χαρά του που αποτελεί έναν από τους πρεσβευτές της κολυμβητικής Σκυταλοδρομίας Αγάπης «Βασίλης Τοκάκης» εξέφρασε στο αθλητικό μαγκαζίνο του Καναλιού Ένα 90,4, ο διεθνής πολίστας του Ολυμπιακού, Γιάννης Φουντούλης. Ο Ασημένιος Ολυμπιονίκης  υπογράμμισε πως είναι χρέος των αθλητών να ενισχύουν την προβολή τέτοιων αθλητικών δραστηριοτήτων και παραδέχτηκε πως ένιωθε σαν «θηρίο στο κλουβί» που δεν μπόρεσε, λόγω αποθεραπείας, να βρεθεί με την Εθνική μας στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Σπλιτ.

Αναλυτικά ο Γιάννης Φουντούλης είπε:

Για την Σκυταλοδρομία Αγάπης «Βασίλης Τοκάκης» η οποία για 3 χρονιά θα ενισχύσει το έργο  του Ομίλου Εθελοντών κατά του Καρκίνου – ΑγκαλιάΖΩ: «Μπορεί να είμαστε αθλητές, αλλά πρώτα απ΄ όλα είμαστε άνθρωποι. Σε τέτοιες δράσεις είναι υποχρέωσή μας να είμστε οι πρώτοι που θα λαμβάνουμε μέρος και μάλιστα με μεγάλη χαρά και υπερηφάνεια. Οσον αφορά τον εμπνευστή του «Κολυμπάμε για τη ζωή», τον Βασίλη Τοκάκη δεν τον γνώριζα, αλλά διάβασα κι ενημερώθηκα. Τέτοιοι άνθρωποι, μαχητές της ζωής, πρέπει να είναι παραδείγματα προς μίμηση. 
Χάρηκα πολύ για την πρόσκληση που έλαβα από τον Ο.Π.Α.Ν. του Δήμου Πειραιά και τον πρόεδρό του, Ιωσήφ Βουράκη κι από το «ΑγκαλιάΖω» και φυσικά θα παρευρεθώ κι εγώ την Κυριακή (18/9, 10 π.μ.) στην σκυταλοδρομία αγάπης στο ανοιχτό Δημοτικό Κολυμβητήριο Πειραιά. Οπου μας δίνεται  η δυνατότητα να βοηθήσουμε με την παρουσία μας και να ενισχύσουμε την προβολή παρόμοιων αθλητικών δράσεων, επιβάλλεται να είμαστε παρόντες και να συνδράμουμε».

Για το ανακαινισμένο ανοιχτό Δημοτικό Κολυμβητήριο Πειραιά, «Ανδρέας Γαρύφαλλος»: «Για τις ανάγκες του προωθητικού βίντεο εγώ κι ο Τάσος Βαλλιανάτος του  Εθνικού είμαστε οι πρώτοι που κολυμπήσαμε στην πισίνα του ανακαινισμένου κολυμβητηρίου και δείχνει καλύτερη από πριν. Βεβαίως το Δημοτικό Κολυμβητήριο Πειραιά είναι κατασκευασμένο σε μία καταπληκτική τοποθεσία και με όλα όσα άλλαξαν έγινε ακόμη πιο λειτουργικό».

Για την παρουσία της Εθνικής πόλο ανδρών στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Σπλιτ: «Ηταν πρωτόγνωρο το συναίσθημα να βλέπω τους συμπαίκτες μου να αγωνίζονται σε μία μεγάλη διοργάνωση, που λόγω του ό,τι βρίσκομαι προς το τέλος της καριέρας μου, θα ήθελα να τη ζήσω. Διεξήχθη σε μία ξεχωριστή πισίνα, με ξεχωριστή ατμόσφαιρα. Τα παιδιά έφτασαν ως την 5η θέση και μας έμεινε μία πικρή γεύση. Οι εμφανίσεις τους, όμως,  αποδεικνύουν πως συγκαταλεγόμαστε στην ελίτ του αθλήματος. Όπως προανέφερα ένιωθα περίεργα που δεν ήμουν στο πλευρό τους, να βοηθήσω, αλλά χαιρόμουν που  τους έβλεπα να αγωνίζονται με αυτόν τον τρόπο και είμαι σίγουρος πως τα επόμενα χρόνια θα είμαστε ακόμη καλύτεροι και θα επιστρέψουμε στα μετάλλια».

Για τις αδιάκοπες επιτυχίες του ελληνικού πόλο: «Το πόλο από τις μικρές ηλικιακά Εθνικές έως τις Εθνικές ανδρών και γυναικών, ειδικά εφέτος το καλοκαίρι, είναι σχεδόν παντού στα μετάλλια. Αυτό δείχνει τη συστηματική δουλειά που γίνεται και στο άθλημά μας η Ελλάδα είναι μία παγκόσμια δύναμη. Είναι κάτι που έχει επιτευχθεί με μεγάλη προσπάθεια όλων των ανθρώπων του χώρου, από τους προπονητές, του αθλητές, την Ομοσπονδία, τους παράγοντες. Εχουμε γερές βάσεις και η συνέχεια ακόμη πιο καλή».

Πηγή: kanaliena.gr

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA