Η FINA προσωρινά αποκλείει τον Παόλο Μπαρέλι!

by ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΡΑΓΚΑΚΗΣ

Τρομερές εξελίξεις συμβαίνουν στις τάξεις της FINA αφού η επιτροπή δεοντολογίας της «έβαλε στον πάγο» τον Πρόεδρο της Ιταλικής Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Πάολο Μπαρέλι για εμπλοκή σε οικονομικό σκάνδαλο.

Ο Μπαρέλι ο οποίος έχει διατελέσει πρόεδρος της LEN αλλά και αντιπρόεδρος της FINA, τέθηκε σε προσωρινή απομάκρυνση του, προκειμένου να διερευνηθούν οι κατηγορίες σε βάρος του για οικονομικές παρατυπίες. Μεγάλο μέρος των καταγγελιών σε βάρος του χρονολογούνται από το 2019 όταν και αποσύρθηκε από τη θέση του, τόσο στη LEN, όσο και στη FINA.

Ο Πάολο Μπαρέλι αυτή τη στιγμή ερευνάται με νομική εξουσιοδότηση σε Ιταλία και Ελβετία, ενώ παράλληλα επιχειρεί την επανεκλογή του στην γερουσία με το κόμμα Forza Italia στις 25 Σεπτεμβρίου όταν και θα ανοίξουν οι κάλπες.

Την πρώτη φορά που «κυκλοφόρησαν» οι κατηγορίες σε βάρος του, ο πρώην πρόεδρος της LEN το απέδωσε σε αποτέλεσμα συγκρούσεων που είχε στον πολιτικό στίβο.

Η ανακοίνωση της FINA:

Η Επιτροπή Δεοντολογίας της FINA  ανέστειλε προσωρινά τον Paolo Barelli με άμεση ισχύ.

Η Επιτροπή Δεοντολογίας της FINA διερευνά επί του παρόντος πολλαπλές παραπομπές για υποτιθέμενες άδικες πράξεις από τρεις ξεχωριστές υποθέσεις εναντίον του κ. Barelli, ο οποίος είναι Πρόεδρος της Ιταλικής Ομοσπονδίας Κολυμβητικής (FIN), πρώην μέλος του Γραφείου FINA και πρώην Πρόεδρος της Ligue Europeenne de Natation (LEN).

Οι ισχυρισμοί για παράνομες ενέργειες που ερευνώνται από την Επιτροπή Δεοντολογίας της FINA κατά του κ. Barelli περιλαμβάνουν πιθανές πολλαπλές παραβιάσεις κανόνων του Καταστατικού της FINA και του Κώδικα Δεοντολογίας της FINA.

Η Ομάδα Ακρόασης αποφάσισε να επιβάλει προσωρινή αναστολή στον κ. Barelli που τον αποκλείει από την άσκηση οποιωνδήποτε λειτουργιών και τη συμμετοχή σε οποιεσδήποτε δραστηριότητες εντός της FINA, των Ηπειρωτικών Οργανώσεων της FINA και των Ομοσπονδιών μελών της FINA. Έτσι, ο κ. Barelli δεν δικαιούται να ασκήσει καθήκοντα Προέδρου της Ιταλικής Κολυμβητικής Ομοσπονδίας κατά τη διάρκεια της προσωρινής του παύσης.

Η προσωρινή αναστολή του κ. Barelli θα παραμείνει σε ισχύ μέχρι την επίλυση όλων των θεμάτων που βρίσκονται σε εξέλιξη με την Επιτροπή Δεοντολογίας της FINA.

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA