ΝΤΟΧΑ: Ο τελευταίος μεγάλος σταθμός όλων των ολυμπιακών αθλημάτων του υγρού στίβου πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 στο Παρίσι!

Η World Aquatics και η οργανωτική επιτροπή του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Υγρού Στίβου της Ντόχα 2024 γνωστοποίησαν το αγωνιστικό πρόγραμμα της διοργάνωσης, στο οποίο θα διεξαχθούν συνολικά 75 τελικοί σε έξι αθλήματα (αγωνίσματα ατομικά και ομαδικά): υδατοσφαίριση, κολύμβηση, καταδύσεις, καλλιτεχνική κολύμβηση, κολύμβηση ανοικτής θαλάσσης και high dive – από τις 2 έως τις 18 Φεβρουαρίου 2024 στη Ντόχα, την πρωτεύουσα του Κατάρ.

Υπενθυμίζουμε ότι στην Ντόχα ισχύει η δυνατότητα πρόκρισης για την Εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης γυναικών, με δυο εισιτήρια να προκύπτουν από το συγκεκριμένο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα – ενώ ήδη έχουν εξασφαλίσει την θέση τους η Ολλανδία και η Ισπανία ως φιναλίστ της Φουκουόκα. Μάλιστα, τον Ιανουάριο θα έχει προηγηθεί και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Νετάνια, όπου επίσης διεκδικείται ένα εισιτήριο για τους ΟΑ του Παρισιού (προκρίνεται η Πρωταθλήτρια ομάδα – αν στην 1η θέση βρεθεί μια εκ των Ισπανία / Ολλανδία η πρόκριση πάει στην αμέσως επόμενη κ.ο.κ).

Μεγάλη ευκαιρία θα αποτελέσει και για αρκετούς Έλληνες κολυμβητές το Παγκόσμιο της Ντόχα, με τις ολυμπιακές προκρίσεις μέχρι στιγμής να είναι 5 αφού: ο Απόστολος Χρήστου έχει πιάσει το όριο (53.74) κολυμπώντας τα 100μ. ύπτιο σε 53.22. Η συναθλήτριά του και πρωταθλήτρια Ευρώπης, Άννα Ντουντουνάκη έχει κλείσει θέση για Παρίσι επίσης αφού με 57.75 έπιασε το όριο (57.92) για τα 100μ. πεταλούδα. Επιπλέον, Απόστολος Σίσκος έπιασε το όριο στα 200μ. ύπτιο και ο Κρίστιαν Γκολομέεβ κολύμπησε γρηγορότερα από το όριο στα 50μ. ελεύθερο και ξεμπέρδεψε με την πρόκριση, ενώ ο Στέργιος Μπίλας στέφθηκε Πρωταθλητής Ευρώπης Κ23 στα 50μ. ελεύθερο συνδυάζοντας το χρυσό στο Δουβλίνο με 51.83 και ολυμπιακό όριο!

Σε επίπεδο καλλιτεχνικής κολύμβησης, η Εθνική ομάδα και οι αθλήτριες σε ντουέτα και ομαδικά θα διεκδικήσουν τα τελευταία εισιτήρια για το Παρίσι 2024 (2 αγωνίσματα στο ολυμπιακό πρόγραμμα). Τέλος, καταδύτες και αθλητές της μαραθώνιας κολύμβησης θα έχουν επίσης την ευκαιρία τους στην Ντόχα.

*Η Εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης Ανδρών έχει ήδη προκριθεί ως φιναλίστ του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Φουκουόκα!

ΟΛΑ ΤΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΑ ΟΡΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΠΡΟΚΡΙΣΗΣ ΕΔΩ!