ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ OPEN WATER JUNIOR – ΚΕΡΚΥΡΑ: Το Χρυσό ο Κάρπατι – 8ος ο Σερτζετάκης, 14η-15η θέση για Πετράκη και Χουρδάκη!

by Δέσποινα Μπαλαχτάρη

Οι συνθήκες ιδανικές, και ο καιρός ούτε…παραγγελία να τον είχαν κάνει οι παίδες και οι κορασίδες που άνοιξαν την αυλαία στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κολύμβησης Μαραθώνιας – Μεγάλων αποστάσεων (OWS) 2023, στη Κέρκυρα.

Ο αγώνας ήταν 5χλμ. Ο Ούγγρος Μάτε Κάρπατι με χρόνο 57.28,8 ήταν ο πρώτος «χρυσός» νικητής του πρωταθλήματος. Στα τελευταία μέτρα πήρε τη πρωτοπορία και την κράτησε. Δήλωσε κατενθουσιασμένος από τη συμμετοχή του, τη διοργάνωση, βεβαίως την νίκη του και όπως είπε: «Η προετοιμασία μας είχε να κάνει με τη συμμετοχή μας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων-Νεανίδων όπου τα πήγαμε καταπληκτικά και για αυτούς τους αγώνες». Τον ακολούθησε με 57.56,7 ο Ιταλός Μικέλε Πιτζόλι και τρίτος ήταν ο Γερμανός Λέο Λέβερκους με 57.57,6.

Ο Αντώνης Σερτζετάκης τερμάτισε 8ος, με χρόνο 58.12,0. Τόνισε στην ιστοσελίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας: «Πάρα πολύ ωραία, το διασκέδασα πολύ, κουράστηκα όμως και πάρα πολύ αλλά είναι μέρος του αγώνα. Είναι σημαντικό για ένα που συμμετέχω σε αγώνες στη χώρα μου, και αυτό που έδωσε μεγαλύτερη ώθηση να προσπαθήσω περισσότερο». Ο Αντώνης ανήκει στον Ωρίωνα Ηρακλείου και προπονείται με την Βάνα Μπακούση.

Στη 14η θέση τερμάτισε ο Γιάννης Πετράκης με 59.40,2 και στη 15η ο Κωνσταντής Χουρδάκης με 59.43,7. Κρητικοί και οι δύο, στους «Αργοναύτες» Ηρακλείου ο πρώτος με προπονητή τον Κων/νο Φιλίκα στον Τρίτωνα Ηρακλείου με τον Γιώργο Σουρδή η δεύτερος. Για μια «ωραία εμπειρία στη πρώτη μου συμμετοχή με τον Εθνική ομάδα» έκανε λόγο ο Πετράκης: «εύχομαι και ελπίζω η χώρα μας να αναλάβει και άλλες τέτοιες μεγάλες διοργανώσεις».

«Και για μένα ήταν πρωτόγνωρη εμπειρία, δύσκολη η κούρσα σε μια πολύ ωραία πίστα. Πήρα αρκετά καλά, σε γνώριμα μέρα και σε μια επιτυχημένη διοργάνωση», πρόσθεσε ο Χουρδάκης.

Δείτε τα αποτελέσματα ΕΔΩ.

Πηγή: koe.org.gr

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA