Σε μια πραγματική ντερμπάρα Άλιμος ΝΑΣ Betsson και ΝΟ Βουλιαγμένης ήρθαν ισόπαλη 11-11 για την 7η αγωνιστική της Α1 Γυναικών στο κολυμβητήριο του Αλίμου. Οι δύο ομάδες που έπαιξαν εξαιρετικό πόλο προσέφεραν πλούσιο θέμα στο κοινό που βρέθηκε στις κερκίδες του κολυμβητηρίου δημιουργώντας μεγάλες προσδοκίες για την συνέχεια του πρωταθλήματος καθώς αναμένονται συναρπαστικά τα επόμενα παιχνίδια των δύο ομάδων που ισοβαθμούν με 16 βαθμούς.

Αμφότερες στρέφουν την προσοχή τους στα ευρωπαϊκά παιχνίδια του Σαββάτου (4/11) για τους ομίλους του LEN Champions League. Ο Άλιμος ΝΑΣ Betsson φιλοξενεί τη γαλλική Μιλούζ για το Β’ Όμιλο στις 21:00 στο κολυμβητήριο του Χαλανδρίου με το σύνολο του Πάνου Βέργου να βρίσκεται στη δεύτερη θέση με τρεις βαθμούς. Από την πλευρά του ο ΝΟ Βουλιαγμένης υποδέχεται την ουγγρική Ουίπεστ για τον Δ’ Όμιλο στις 17:00 στο κολυμβητήριο της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων με τις δύο ομάδες να έχουν από τρεις βαθμούς.

ΑΛΙΜΟΣ ΝΑΣ Betsson – ΝΟ Βουλιαγμένης 11-11

Ο ΝΟ Βουλιαγμένης ξεκίνησε δυνατά καθώς στη πρώτη επίθεσή άνοιξε το σκορ με την Τζούστρα από τη θέση του φουνταριστού αλλά ο Άλιμος απάντησε άμεσα με την Σταματίνα Κοντογιάννη σε παίκτρια παραπάνω με τη μπάλα να βρίσκει σε μπλοκ και να ξεγελάει τη Χρυσή Διαμαντοπούλου. Το σύνολο του Πάνου Βέργου πήρε για πρώτη φορά το προβάδισμα (2-1) χάρη σε εξαιρετικό σουτ της Ευδοκία Τσιμάρα από τη θέση 2. Η ομάδα του Λαιμού ισοφάρισε με σουτ της Σλίκινγκ από την περιφέρεια με την μπάλα να βρίσκει σε μπλοκ και να αλλάζει πορεία μπερδεύοντας την Αλεξία Τζούρκα. Παρόλα αυτά ο Άλιμος πήρε εκ νέου το προβάδισμα (3-2) με εξαιρετικό τέρμα της Αλεξάνδρας Ασημάκη στα ίσα σε μια επίθεση που η έμπειρη φουνταριστή είχε κερδίσει την ποινή στο ξεκίνημα της φάσης. Οι φιλοξενούμενες ισοφάρισαν σε 3-3 με τέρμα της Έλενας Ελληνιάδη σε παίκτρια παραπάνω από τη θέση 3 στο 1:22 του πρώτου οκταλέπτου. Η ίδια παίκτρια έδωσε το προβάδισμα στο ΝΟΒ χάρη σε εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στα 0:22 που κέρδισε η Σταματίνα Καϊάφα στην εκπνοή της επίθεσης.

Στη δεύτερη περίοδο το σύνολο της Κικής Λιόση ξεκίνησε όπως και στην αρχή του παιχνιδιού με γκολ στη πρώτη επίθεση του με την Αθηνά Γιαννοπούλου με ωραία κίνηση από τη θέση 1 να διευρύνει για πρώτη φορά το προβάδισμα στα δύο τέρματα (5-3). Οι φιλοξενούμενες με τέρμα της Τζούστρα σε παίκτρια παραπάνω που κέρδισε η ίδια την ποινή έκαναν το 6-3 αλλά στην αμέσως επόμενη φάση η Αλεξάνδρα Ασημάκη με το δεύτερο προσωπικό της τέρμα μείωσε σε 6-4. Το σύνολο του Πάνου Βέργου έφτασε σε απόσταση αναπνοής (6-5) χάρη σε τέρμα της Μέγκενς μετά από εξαιρετική εκδήλωση κόντρας του Αλίμου. Στο 2:04 της δεύτερης περιόδου η Σλίκινγκ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι έκανε το 7-5 για τον ΝΟΒ αλλά ο Άλιμος με ωραίο τέρμα της Μελίνας Καρυπίδου από τη θέση 1 σε παίκτρια παραπάνω μείωσε εκ νέου στο γκολ (7-6). Ο ΝΟ Βουλιαγμένης με ωραία ενέργεια της Αθηνάς Γιαννοπούλου έκανε το 8-6 σε κόντρα στα 34 δευτερόλεπτα του οκταλέπτου. Ο Άλιμος για ακόμη μια φορά μείωσε στο γκολ (8-7) με τέρμα της Μαργαρίτας Μπιτσάκου σε παραπάνω στα 15 δευτερόλεπτα που το σκορ του ημιχρόνου.

Στο τρίτο οκτάλεπτο ο Άλιμος έφερε στα ίσα το ματς χάρη στο τρίτο προσωπικό τέρμα της αρχηγού Αλεξάνδρας Ασημάκη από τη θέση του φουνταριστού. Οι φιλοξούμενες ανέκτησαν το προβάδισμα (9-8) με την Σλίκινγκ σε παίκτρια παραπάνω από τη θέση 3 μετά από εξαιρετική κυκλοφορία της μπάλας. Οι δύο ομάδες με μεγάλες μάχες και στις δύο πλευρές της πισίνας εξουδετέρωσε η μια την άλλη με αποτέλεσμα το σκορ να κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα που σ’ αυτό έπαιξαν ρόλο και οι δύο τερματοφύλακες Αλεξία Τζούρκα και Χρυσή Διαμαντοπούλου.

Στη τελευταία περίοδο ο Άλιμος έχασε δύο μεγάλες ευκαιρίες σε παίκτρια παραπάνω και κόντρα να σκοράρει, ενώ και από την πλευρά του ο ΝΟΒ σπατάλησε δύο επιθέσεις για να διευρύνει το προβάδισμα του. Παρόλα αυτά οι γηπεδούχες ισοφάρισαν σε 9-9 χάρη σε ωραίο τέρμα της Ίλσε Κούλχαας από τη θέση 5 με τη μπάλα να πηγαίνει στο δοκάρι και να καταλήγει στα δίχτυα. Στην αμέσως επόμενη φάση ο ΝΟ Βουλιαγμένης πήγε εκ νέου το προβάδισμα (10-9) χάρη σε τέρμα της Έλενα Ελληνιάδη σε παίκτρια παραπάνω μετά από κερδισμένη αποβολή της Τζούστρα αλλά οι γηπεδούχες ισοφάρισαν σε 10-10 με τέρμα της Στατίνας Κοντογιάννη σε παίκτρια παραπάνω. Το σύνολο του Πάνου Βέργου πήρε το προβάδισμα (11-10) χάρη σε εύστοχη εκτέλεση πέναλτι της Ηρώ Καρυπίδου που κέρδισε η Σταματίνα Κοντογιάννη στο 1:57 πριν τη λήξη της μεγάλης αναμέτρησης. Ο ΝΟ Βουλιαγμένης έχασε παίκτρια παραπάνω με τη Μαρία Πάτρα στο 1:13 αλλά οι φιλοξενούμενες ισοφάρισαν σε 11-11 με το τέταρτο τέρμα της Έλενας Ελληνιάδη από τη θέση 5 σε παίκτρια παραπάνω στα 14 δευτερόλεπτα που έμελλε να διαμορφώσει το τελικό σκορ.

Τα οκτάλεπτα: 3-4, 4-4, 1-1, 3-2

ΑΛΙΜΟΣ ΝΑΣ Betsson (Πάνος Βέργος): Τζούρκα, Μέγκενς 1, Κοβάσεβιτς, Ρακιντζή, Καρυπίδου Μ. 1, Χαλδαίου, Ασημάκη 3, Κύρκου, Κούλχαας 1, Μπιτσάκου Μ. 1, Τσιμάρα Ευδ. 1, Κοντογιάννη 2, Αρχοντάκη, Καρυπίδου Ηρ. 1, Θεοφανοπούλου

ΝΟ Βουλιαγμένης (Κική Λιόση): Κοτσιώνη, Καϊάφα, Καλογεροπούλου, Ελληνιάδη 4, Γιαννοπούλου 2, Κρασσά, Σλίκινγκ 3, Πάτρα Μ., Στρατηδάκη, Ανδρεάδη, Τζούστρα 2, Αγγελίδη, Διαμαντοπούλου Χ., Καπετοπούλου, Βάλβη