Μπορεί να έμεινε μια σχετικά πικρή γεύση στο τέλος επειδή χάθηκε στα πέναλτι το χρυσό μετάλλιο από τη Σερβία, στον τελικό των Μεσογειακών αγώνων στην Ταραγόνα, αλλά ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής Ανδρών και οι παίκτες του είναι πολύ ικανοποιημένοι από τις εμφανίσεις σε αυτό το τουρνουά, που έδειξαν πολύ καλά σημάδια στην προετοιμασία εν όψει του μεγάλου στόχου, που είναι το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Βαρκελώνης (14-28 Ιουλίου).

Το σημαντικό είναι ότι η ομάδα παραμένει ανταγωνιστική σε πολύ υψηλό επίπεδο και έχει μια σταθερότητα στην απόδοσή της.

Ο Θοδωρής Βλάχος μας δήλωσε αναλυτικά: «Δύο πράγματα ήθελα από αυτό το τουρνουά: Να δώσουμε δυνατά παιχνίδια (αυτά με Ιταλία, Ισπανία, Σερβία ήταν τέτοια), διότι βρισκόμαστε σε στάδιο προετοιμασίας και να κάνουμε σκληρή προπόνηση, διότι αυτή δεν τη σταματήσαμε ποτέ. Παράλληλα, όμως, επειδή είναι επίσημη διοργάνωση οι Μεσογειακοί αγώνες, θέλαμε να διεκδικήσουμε όσο το δυνατόν καλύτερη θέση. Αξίζαμε το χρυσό μετάλλιο, δείξαμε πολύ βελτιωμένοι, κάναμε ένα από τα καλύτερά μας παιχνίδια στον τελικό και αν είχαμε λίγη τύχη θα κερδίζαμε στην κανονική διάρκεια του αγώνα. Αντιμετωπίσαμε έναν αντίπαλο με μεγάλη εμπειρία σε τελικούς που ήθελε επίσης πολύ το χρυσό. Η δεύτερη θέση είναι αξιοπρεπέστατη. Βρισκόμαστε σε καλό δρόμο, είμαστε ανταγωνιστική ομάδα σε υψηλό επίπεδο.

Εκτός, όμως, από τα αποτελέσματα και το μετάλλιο, αυτό που κρατάμε κυρίως είναι η σταθερή καλή απόδοση της ομάδας σε όλα τα παιχνίδια. Είναι σημαντικό γιατί είμαστε στην αρχή της προετοιμασίας, αλλά και περίπου δύο εβδομάδες μόνο πριν από την έναρξη του Ευρωπαϊκού. Θέλω να πω ακόμα ότι αυτή η ομάδα έχει μια συνέχεια και εξακολουθεί να έχει μέταλλο. Διότι, σε σχέση με τους τελευταίους Ολυμπιακούς αγώνες έχει πέντε αλλαγές στη σύνθεσή της και παρόλα αυτά παραμένει στην ελίτ».

Ο διεθνής περιφερειακός Αλέξανδρος Γούνας, εκ των κορυφαίων στην Ταραγόνα και πρώτος σκόρερ της ομάδας στους Μεσογειακούς αγώνες (με 12 γκολ) μας δήλωσε: «Ο τελικός ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι απέναντι στην παγκόσμια δύναμη που λέγεται Σερβία. Έχουμε φτάσει, όμως, σε υψηλό επίπεδο και μπορούμε να ανταγωνιζόμαστε στα ίσια τις κορυφαίες ομάδες στον κόσμο. Παίζουμε με βασικό όπλο την καλή άμυνα. Αν επιτευχθεί ο στόχος αυτός, δηλαδή να κρατήσουμε καλά στην άμυνα, γνωρίζουμε ότι και τα γκολ θα έρθουν, διότι έχουμε αρκετές λύσεις επιθετικά.

Είναι σημαντικό ότι μπορέσαμε και μείναμε αήττητοι σε αυτό το τουρνουά. Παραμένουμε πάντα σε τοπ επίπεδο και είμαστε ανταγωνιστικοί. Επίσης, τα νέα παιδιά που έχουν μπει στην ομάδα προσφέρουν τα μέγιστα, μας δίνουν μεγαλύτερη ώθηση, διάθεση και ενέργεια. Όλα αυτά είναι καλά σημάδια εν όψει του Ευρωπαϊκού στη Βαρκελώνη. Εκεί, στον όμιλό μας, έχουμε την παγκόσμια πρωταθλήτρια Κροατία και θα είναι δύσκολα για πρωτιά. Όμως, κοιτάμε κάθε ματς ξεχωριστά και ό,τι καλύτερο ας έρθει».

Facebook Comments